Historie

Historie

De oorsprong van LBP|SIGHT ligt in 1970. We bestaan in de huidige vorm sinds 2010. Dat is het jaar waarin de advies- en ingenieursbureaus Lichtveld Buis & Partners (LBP) en Sight ruimte en milieu zijn gefuseerd tot één bedrijf met nog meer slagkracht.

Historie Lees meer

HistorieHistorie

De oorsprong van LBP|SIGHT ligt in 1970. Maar we bestaan in de huidige vorm sinds 2010. Dat is het jaar waarin de advies- en ingenieursbureaus Lichtveld Buis & Partners (LBP) en SIGHT ruimte en milieu zijn gefuseerd tot een bedrijf met nog meer slagkracht. Projecten werden namelijk steeds groter, complexer en meer multidisciplinair. Sindsdien is LBP|SIGHT een feit.

Lichtveld Buis & Partners is opgericht in 1970. Aanvankelijk adviseerde het bureau op het gebied van lawaaibestrijding, akoestiek en bouwfysica. Later kwamen daar verschillende specialismen bij op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening.

Sight is in 1987 opgericht. In ruim twintig jaar groeide het bureau uit tot een vooraanstaande adviseur op het gebied van ruimte en milieu.

Ons logo

In ons logo bestaat uit een rood vierkantje met curve. Dat is niet zomaar een vierkantje. De curve is een onderdeel uit de reeks van Fibonacci. In die getallenreeks is elk getal gelijk aan de som van de vorige twee getallen. 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, ...

Deze Fibonacci-reeks, gepubliceerd door de wiskundige Leonardo van Pisa - bijgenaamd Fibonacci, komt ook in de natuur voor. De verhouding tussen twee opeenvolgende getallen staat ook wel bekend als de gulden snede.