Ruimtelijke onderbouwing Datacenter TelecityGroup

Voor de realisatie van een nieuw datacenter op kantoor- en bedrijfsterrein Amstel III in Amsterdam hebben we een ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Voor deze onderbouwing hebben we diverse milieu- en omgevingsonderzoeken gedaan.

Lees verder

Ruimtelijke onderbouwing Datacenter TelecityGroup
Ruimtelijke onderbouwing Datacenter TelecityGroup

Datacenter TelecityGroup

Borghese Real Estate heeft in Amsterdam, op kantoor- en bedrijfsterrein Amstel III, voor de TelecityGroup een nieuw datacenter gerealiseerd, één van de vijf die het bedrijf nu in de hoofdstad heeft. In totaal heeft het Britse bedrijf er dertig in heel Europa. Het nieuwe centrum biedt 6.000 vierkante meter aan klantruimte en 9 megawatt (MW) aan klantcapaciteit. 

Milieu- en omgevingsonderzoeken 

In opdracht van Borghese stelden we een ruimtelijke onderbouwing op en deden we diverse milieu- en omgevingsonderzoeken op het gebied van externe veiligheid, ecologie en de watertoets. Dankzij het snel en effectief doorlopen van het vergunningentraject heeft de gemeente Amsterdam de Omgevingsvergunning verleend. 

Vergunningentraject

Voor de realisatie van het ontwerp van AGS Architekten & Planners was overigens behalve een Omgevingsvergunning ‘bouwen’ ook een vergunning nodig voor het handelen ‘in strijd met de regels ruimtelijke ordening’. Het perceel had wel een bedrijfsbestemming, maar voorzag niet in de voldoende bouwmogelijkheden. Ook deze vergunning is vlot verstrekt.