Ontwerp energieneutraal onderwijsgebouw Kapelle

2013 - 2016

In opdracht van de gemeente Kapelle ontwerpt LBP|SIGHT een nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA), een combinatie van primair onderwijs, kinderopvang, wijkverpleging en diverse buurtfuncties. De EPC-waarde zal nul zijn, oftewel het gebouw wordt energieneutraal - een veelgehoorde term, maar vooral een ambitie die veel kennis en ervaring vraagt om ook daadwerkelijk in de praktijk te realiseren. 

Lees verder

Ontwerp energieneutraal onderwijsgebouw Kapelle

ENERGIENEUTRAAL

Om daadwerkelijk de energieneutraal-status te bereiken, moet de energie die ondanks de hoge isolatiewaarde nog is, duurzaam worden opgewekt. Een mogelijke vorm is hierin de toepassing van PV-cellen – zonnecellen – op het dak. Behalve energieneutraal wordt de MFA in Kapelle ook ‘gezond’: het voldoet aan het PvE Frisse Scholen (klasse B). 

ONTWERP

De MFA werd ontworpen door Teeuwisse & Willems architecten uit Den Haag, het installatieontwerp is van de hand van adviesbureau Merosch uit Bodegraven. 

ADVIES

LBP|SIGHT verzorgde de advisering op gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid, vanaf het voorlopig ontwerp tot en met de bouw. Zowel op het gebied van Brede Scholen/MFA’s als op dat van Energieneutraal Bouwen en Passief Bouwen heeft LBP|SIGHT veel kennis en ervaring. 

Expertises

​​Bouwakoestiek

Meer over ​​Bouwakoestiek

Bouwfysica

Meer over Bouwfysica

Brandveiligheid

Meer over Brandveiligheid