Nieuwbouw duurzame wijk Holland Park

2014-heden

In de nieuwe duurzame wijk Holland Park in Diemen worden zo’n 3.000 appartementen gerealiseerd. Kenmerkend voor het duurzame ontwerp is de diversiteit aan woningen met verschillende gevels. Voor ons is het een uitdagend project.

Lees verder

Nieuwbouw duurzame wijk Holland Park
Nieuwbouw duurzame wijk Holland Park
Nieuwbouw duurzame wijk Holland Park
Nieuwbouw duurzame wijk Holland Park

Onze rol

We adviseerden de opdrachtgever van dit project op het gebied van brandveiligheid, bouwakoestiek en bouwfysica. Het project wordt gefaseerd opgeleverd. Het bestaat uit verschillende blokken en torens. Voor een aantal blokken en torens is de omgevingsvergunning bouwen inmiddels verleend. De bouw is gestart. 

Bijzonder parkeersysteem

Dit project kende voor ons meerdere uitdagingen.Op de begane grond van de blokken komt een garage met een bijzonder dubbellaags parkeersysteem. Uiteindelijk hebben we in overleg met de brandweer gekozen voor een brandveiligheidsconcept zonder sprinklerinstallatie.

Hoge geluidbelasting

Door het geluid van metro’s, treinen, wegverkeer, luchtvaart en industrie in de buurt van Holland Park zijn er hoge (piek)geluidbelastingen op de gevels. Dit hebben we opgelost door samen met het ontwerpteam aan de spoorzijde een geluidafschermende vliesgevel te ontwerpen.
  • Een aandachtspunt hierbij is voldoende luchtstroming creëren achter de vliesgevel zodat de woningen de ramen in de slaapkamers open kunnen zetten en voldoende kunnen spuien.
  • Een ander aandachtspunt is de brandveiligheid. Dit heeft geresulteerd in zelfsluitende open delen in de gevels van de woningen achter de vliesgevel met brandwerende ventilatieroosters.
  • In toren 02 worden geluidafschermende glazen schermen met rondom geluidabsorptie toegepast. Achter deze schermen kunnen de bewoners hun ramen openen.

Duurzaamheid

Blok 03 en toren 02 voldoen aan de aangescherpte eisen die sinds 1 januari 2015 gelden voor de thermische schil en energieprestatie. Op de daken van de woongebouwen en torens worden PV-panelen toegepast.

Opdrachtgever: Holland Park
Architecten: Dick Smeding | PPHP | Cruz y ortiz | Mopet architecten | Mulleners + Mulleners

Beeldmateriaal: Holland Park

Expertises

​​Bouwakoestiek

Meer over ​​Bouwakoestiek

Bouwfysica

Meer over Bouwfysica

Brandveiligheid

Meer over Brandveiligheid