Nieuwbouw Creative Valley op kantorenpark Papendorp

2007-2010

Het gebouw Creative Valley op kantorenpark Papendorp is een bijzondere verschijning. Het pand met aan weerszijden uitkragende glazen kantoordozen gaf onze adviseurs vooral op het gebied van brandveiligheid een hoop uitdagingen. 

Lees verder

Nieuwbouw Creative Valley op kantorenpark Papendorp
Nieuwbouw Creative Valley op kantorenpark Papendorp
Nieuwbouw Creative Valley op kantorenpark Papendorp
Nieuwbouw Creative Valley op kantorenpark Papendorp

Vluchtroutes - een architectonisch element

Kenmerk van het gebouw is het centrale middenschip met aan weerszijden uitkragende glazen dozen waarin de huurders zijn gevestigd. Hoewel iedereen via het middendeel vlucht, is toch voorzien in twee onafhankelijke vluchtroutes. Eén daarvan loopt dwars door het gebouw en bevindt zich deels binnen en deels buiten. Daarmee is het vluchttrappenhuis een architectonisch element geworden. 

Brandcompartimentering

De brandveiligheid van dit bijzondere gebouw, waarin diverse bedrijven zijn gevestigd, was voor ons bijzondere uitdaging.

De brandcompartimentering vormde een andere uitdaging. Tijdens het ontwerp hebben wij diverse oplossingen bedacht. Uiteindelijk bleek een relatief eenvoudige indeling in brandcompartimenten de meest optimale oplossing. Door een slim gekozen indeling was brandoverslag tussen de glazen dozen geen probleem.

Behalve over brandveiligheid adviseerde LBP|SIGHT ook over bouwfysica, bouwakoestiek en installatiegeluid.

Vakjury Rietveldprijs 2011 

Het pand is een bijzonder en opvallend ontwerp. GENT & MONK Architecten sleepten zelfs de Rietveldprijs 2011 in de wacht.

"Creative Valley is van alle ingezonden projecten het meest verrassend en heeft, als antwoord op de actuele marktontwikkelingen, de meeste betekenis."

Opdrachtgever: NIC Commercieel Vastgoed
Architect: Gent & Monk Architecten in samenwerking met Paul van Dam Architect † 

Beeldmateriaal: Gent & Monk Architecten