City Skydive Utrecht

2016

Op de locatie de Heldinnenlaan 1 is in 2016 een spectaculair indoor skydivecentrum gebouwd Een opvallende nieuwbouw voor een bijzondere evenementenlocatie. Wij berekenden en adviseerden de geluidisolatie en geluidemissie van de nieuwbouw van de locatie.

Lees verder

City Skydive Utrecht

Onze uitdaging

Het is een bijzonder gebouw met bijzondere functie. Een echte blikvanger langs de A2. De installaties van de windtunnels maken vooral veel lawaai. Ze kunnen hinder in zowel de omgeving als in het restaurant ernaast veroorzaken. De ruimtes worden van elkaar gescheiden door glas om de vrije vallen goed te kunnen zien. Dit was wel een uitdaging om de geluidoverlast te minimaliseren.

We hebben berekeningen uitgevoerd om te beoordelen wat de geluidniveaus van de installaties waren. Deze berekeningen waren nodig om het gebouwontwerp zo aan te passen dat geluidhinder wordt voorkomen.

Meer over City Skydive

In het indoor skydivecentrum met twee windtunnels kun je onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs in een veilige omgeving een vrije val ervaren. Alsof je uit een vliegtuig springt, maar dan zonder ook daadwerkelijk uit het vliegtuig te hoeven springen. Spectaculaire evenementen voor particulieren, sportvliegers en bedrijfsuitjes.