Young Thinkers Event: seminar over toekomst van de bouwfysica

07-12-2016

Op initiatief van onder andere ir. Cédrique Steenkamer van LBP|SIGHT vindt op 18 januari in Utrecht een seminar plaats over de toekomst van de bouwfysica. Aan de orde komen onderwerpen als energieneutraal bouwen, hernieuwbare energie en het zorgvuldig gebruik van grondstoffen.

Lees verder

Young Thinkers Event: seminar over toekomst van de bouwfysica

Toekomst

“In de toekomst wordt het de opgave in de wereld van de bouwfysica om energieneutrale, klimaatneutrale en zelfs energieleverende gebouwen te realiseren”, zegt Cédrique Steenkamer, bij LBP|SIGHT actief als adviseur bouwfysica. “Dit betekent dat bouwfysica naar verwachting een steeds grotere rol zal moeten gaan spelen in het ontwerp- en bouwproces. Dit betekent dus ook het nodige voor de rol van de bouwfysicus.” 

‘Vooruitstrevende ambities’  

Maar hoé gaan we daar invulling aan geven, dat is volgens Cédrique Steenkamer de centrale vraag. “Wordt het toepassen van slimme technieken waarbij fysica ten grondslag ligt de maatgevende spil van de opdracht?”, vraagt ze zich af. “En is voor het realiseren van de opgave wellicht een koppeling noodzakelijk tussen fysica en een andere wetenschap, zoals biologie of informatica?” In elk geval, weet Steenkamer zeker, krijgt de nieuwe generatie (de ‘Young Thinkers’) te maken met vooruitstrevende ambities, waarbij op een vernieuwender manier moet worden gezocht naar oplossingen. 

Daarom nodig ik graag jonge professionals van die nieuwe generatie uit om op woensdag 18 januari een middag gezamenlijk te filosoferen en te fantaseren over de toekomst van de bouwfysica.

Inspirerende sprekers  

Op het gratis event, dat wordt gehouden in het Centraal Museum in Utrecht en dat mogelijk wordt gemaakt door de Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging en LBP|SIGHT, zijn drie inspirerende sprekers uitgenodigd. “Ik denk dat zij ons op weg kunnen helpen met het beantwoorden van vragen over de toekomst”, zegt Cédrique Steenkamer. In de Tuinzaal van het Centraal Museum spreken Bas Hasselaar, themamanager bij SBRCURnet en kennispartner in de bouwsector, Albert-Jan Vermeulen, sustainability professional bij MAT25, en Ernst Jan Mul, projectmanager bij EPEA Nederland BV. “Ik hoop dat zo veel mogelijk mensen zich aanmelden, lid van de NVBV of niet”, aldus Steenkamer. 

Ook architecten en projectontwikkelaars zijn welkom, als ze maar open staan voor nieuwe ideeën in/over de bouwfysica.

Aanmelden? Vragen? 

Zie voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden: www.nvbv.org. Voor vragen: stuur een mail aan Ingrid van de Cruijs secretaris@nvbv.org.

Expertises

Bouwfysica

Meer over Bouwfysica