Workshop ‘Geveldetaillering onder de loep’ 5 februari 2020

06-11-2019

Na een succesvolle bijeenkomst op 30 oktober herhalen we de workshop in het nieuwe jaar.

In de gratis workshop op woensdagmiddag 5 februari 2020 nemen we de geveldetaillering onder de loep. Onze adviseurs Bram Kersten en Sierd Tilma vertellen over de regels omtrent de brandveiligheid van gevels en hoe dit kan worden beoordeeld in details. 

Beter bouwen aan brandveilige oplossingen

Ook gaan we in op de risico’s bij brand, op het moment dat het gebouw wel voldoet aan alle regels. Hierbij zullen we kijken naar het brandgedrag van materialen en in spouw constructies. Omdat een gevel niet alleen met brandveiligheidsregels te maken heeft, zal ook gekeken worden naar de brandveiligheidsregels in combinatie met de bouwfysische kwaliteit die moet worden gerealiseerd.

Lees verder

Workshop ‘Geveldetaillering onder de loep’ 5 februari 2020

Workshop ‘Geveldetaillering onder de loep’ 

Beter bouwen aan brandveilige oplossingen

Woensdag 5 februari 2020

Brandveiligheid is enorm belangrijk, maar niet vanzelfsprekend. Een goed, brandveilig gebouw kan alleen worden gerealiseerd doordat alle verschillende onderdelen van het gebouw samen een consistent geheel vormen. Een goede detaillering is hierbij van groot belang. Een op het eerste oog klein detail kan helaas leiden tot grote problemen.

De brand in 2017 bij de Grenfelltoren in Londen heeft dit helaas laten zien. Sinds deze brand staat de brandveiligheid van gevels onder een vergrootglas. Voor het ontwerpen en realiseren van gebouwen is dus voldoende kennis nodig over detaillering en over het gedrag van materialen bij brand.

Bram Kersten en Sierd Tilma geven nadere toelichting op: 

 • Brandvoortplantingsklasse gevels
 • Testmethode brandvoortplantingsklasse
 • Brandgedrag materialen
 • Oplossing van details van verschillende geveltypes

PROGRAMMA 

15.00 - Inloop met koffie en thee
15.30 - Welkom en introductie
15.45 - Uitleg over regels en werking brand bij gevels
16.30 – Workshop brandveilige details
18.00 - Afsluiting met borrel

VOOR WIE?

Deze workshop is onmisbaar voor personen werkzaam in de bouw, onder andere voor architecten, aannemers en bouwinspecteurs. Na de workshop kunt u er voor zorgen dat gevels daadwerkelijk brandveilig zijn.

OVER DE SPREKERS

 • Bram Kersten is adviseur op het gebied van brandveiligheid. Na het afronden van zijn opleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente in Enschede is hij sinds 2003 werkzaam bij ons adviesbureau. Bram is o.a. rapporteur van de norm over de integrale brandveiligheid van parkeergarages en geeft les aan de Post-hbo opleiding Fire Safety Engineering.
 • Sierd Tilma is adviseur op het gebied van brandveiligheid en bouwfysica. Na het afronden van zijn opleiding HBO Bouwkunde aan de Hogeschool Utrecht heeft hij ook de opleiding Post-HBO Bouwfysica voltooid en werkt hij sinds 2008 bij LBP|SIGHT. Sierd is als specialist betrokken bij de procesbegeleiding van diverse projecten die te maken hebben met bouwfysica en brandveiligheid.

AANMELDEN EN PRAKTISCHE INFORMATIE 

 • Aanmelden : via seminar@lbpsight.nl tot 24 januari 2020. Vermeld: ‘Workshop brandveiligheid - Geveldetaillering onder de loep' 
 • Kosten : deelname is gratis
 • Datum en tijd : woensdagmiddag 5 februari 2020 van 15.00 tot 18.00 uur
 • Locatie : Kelvinbaan 40, Nieuwegein, 4e verdieping
 • Parkeren : bij ons kantoorgebouw kunt u gratis parkeren

Wilt u nu al meer weten over brandveiligheid? Bekijk dan onze website en lees het artikel over de uitgave 'brandwerende details in woningbouw'.