16 maart 2021

Voorontwerp Ruby Gardens Amsterdam goedgekeurd

Goed nieuws: het voorlopige ontwerp van Ruby Gardens – een combinatie van moderne kantoren, huurwoningen en openbare voorzieningen in Amsterdam Zuidoost – is goedgekeurd door de gemeente. Het gebied aan de Hullenbergweg 1-3 bestaat op dit moment uit een sterk verouderd kantoorgebouw. Vastint Nederland wil het transformeren naar 20.000 vierkante meter nieuwe kantoorruimte, 102 huurappartementen, een ondergrondse parkeergarage en verschillende openbare voorzieningen. Wij adviseren over de brandveiligheid, bouwakoestiek en verkeerslawaai.

ONDERDEEL VAN EEN LEVENDIGE STADSWIJK

Ruby Gardens is gesitueerd aan de Hullenbergweg 1-3 en zal komen te liggen aan het toekomstige Hondsrugpark, een onderdeel van de levendige stadswijk Amstel III. Dit gebied ligt tussen de Johan Cruijff ArenA, de Amsterdam UMC-locatie AMC, de A9 en het spoor, waardoor het een (hoog) geluidbelaste locatie vormt. Om ­– met name voor de woningen in het plan – aan de regels uit de Wet geluidhinder en het gemeentelijk geluidbeleid te kunnen voldoen, is in een vroeg stadium meegedacht over de invulling van de bouwvolumes op de kavel. Het totale gebied waarin het project zich bevindt, wordt de komende jaren in meerdere ontwikkelfases voorzien van ongeveer 10.000 appartementen en diverse scholen en winkels.

GEDEELDE FACILITEITEN

Naast de huurappartementen zullen er op de begane grond van het project veel gedeelde faciliteiten te vinden zijn. Denk aan een restaurant, een koffiebar, een buurtkamer en speciale vergaderruimtes. Deze voorzieningen zijn voor iedereen toegankelijk, waaronder de gebruikers van het naastgelegen kantoorpand. Via een gemeenschappelijke tuin zullen deze twee projecten verbonden worden.

De volgende stap in het project is de goedkeuring van het definitieve ontwerp. De start van de bouw staat gepland voor 2022.

Architect: Marten de Jong, de Architekten Cie.

Impressies door: Element.

Adviseurs (2)

Adviseur Bram Kersten
Bram
Kersten
Adviseur brandveiligheid
Adviseur Monique van Bemmelen
Monique
van Bemmelen
Adviseur geluid en trillingen