Vervolg voor succesvol seminar over toekomst bouwfysica

20-01-2017

Het seminar over de toekomst van de bouwfysica afgelopen week was een groot succes. Het Young Thinkers Event vond, mede op initiatief van onze Cédrique Steenkamer, plaats in het Centraal Museum in Utrecht. Er waren zo’n tachtig belangstellenden aanwezig, meest jongeren uit het vak. Via een livestream keek en luisterde nog een aantal mensen uit de bouwfysica mee.

Lees verder

Vervolg voor succesvol seminar over toekomst bouwfysica

Belangrijk onderwerp  

In drie presentaties kwamen energieneutraal bouwen, hernieuwbare energie en het zorgvuldig gebruik van grondstoffen aan de orde. Daarna waren er veel vragen en ontstond een levendige discussie. “Het is dan ook een belangrijk onderwerp”, zegt ir. Cédrique Steenkamer, adviseur bouwfysica bij LBP|SIGHT. 

Filosoferen en fantaseren  

In de Tuinzaal van het museum spraken Bas Hasselaar (SBRCURnet), Albert-Jan Vermeulen (MAT25) en Ernst Jan Mul (EPEA Nederland B.V.). “Zij hielpen ons op weg met het beantwoorden van vragen over de toekomst van de bouwfysica”, vertelt Steenkamer. Op basis van de lezingen konden de deelnemers vervolgens filosoferen en fantaseren over die toekomst. 

‘Nieuwe oplossingen’  

“Het wordt onze opgave om energieneutrale, klimaatneutrale en zelfs energieleverende gebouwen te realiseren”, zegt Steenkamer. “Ontwerpen en bouwen moet in de toekomst op een heel andere manier worden aangepakt.” Maar hoe precies, dat is nog de vraag, aldus de adviseur van LBP|SIGHT. 

In elk geval krijgen we te maken met vooruitstrevende ambities en nieuwe oplossingen.

Vervolgevent  

Het qua belangstelling en inhoud succesvolle Young Thinkers Event blijft niet op zichzelf staan. Collega bureaus lieten direct weten een vervolgevent te gaan organiseren.

Voor wie niet is geweest; van het seminar is een film gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=zVe42qilEHM