Veel belangstelling voor app 'Digitaal Gebouwbeheer'

06-11-2014

Er is in de markt veel belangstelling voor de app ‘Digitaal Gebouwbeheer die Hans Geleijns en Siuhang Chan van LBP|SIGHT afgelopen maand presenteerden op de Vastgoedbeheerdag in de Utrechtse Jaarbeurs. Wij ontwikkelden deze app samen met First Polygon, een jong Utrechts bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van interactieve 3D apps.

Lees verder

Veel belangstelling voor app 'Digitaal Gebouwbeheer'

Totaal nieuwe benadering van gebouwbeheer

Dat er veel belangstelling is voor deze app, is niet vreemd. Ze betekent namelijk een totaal nieuwe benadering van gebouwbeheer: informatie veiliger, sneller, goedkoper en doelmatiger beschikbaar krijgen. 

De app ‘Digitaal Gebouwbeheer’ maakt een eind aan de kasten vol met ordners met daarin dikwijls achterhaalde vergunningen, technische beschrijvingen, materiaalgegevens en tekeningen. Een gebouwbeheerder is door die verouderde manier van werken niet minder dan 30 procent van zijn tijd kwijt aan zoeken!

'Ongekende mogelijkheden'

"Deze zeer geavanceerde en uiterst betrouwbare techniek biedt ongekende mogelijkheden", zegt Hans Geleijns.

In 3D verschijnt een model van het gebouw, compleet met een actueel dossier met gebruikte materialen, voorschriften, technische eigenschappen en andere relevante gegevens. Het 3D-model is navigeerbaar. De gebruiker loopt als het ware op een natuurlijke, intuïtieve manier door het gebouw heen. 

Met ‘Digitaal Gebouwbeheer’ maken we alle informatie die aan een gebouw is gekoppeld visueel en daardoor veel gemakkelijker toegankelijk. Dit is ook een belangrijke ontwikkeling in de wereld van BIM, Building Information Models, die internationaal in de bouwsector op het ogenblik opgeld doen, legt Willem Noyons van First Polygon uit.

Informatie up-to-date

Doordat alle informatie veilig is opgeslagen en door LBP|SIGHT wordt beheerd en geactualiseerd, zijn de technische gegevens altijd up-to-date. 

Dat ontzorgt de beheerder van een gebouw van een grote verantwoordelijkheid. Zeker, omdat onder meer alle installaties continu via de app kunnen worden gemonitored en getest, aldus Noyons. Hans Geleijns is overtuigd van de revolutionaire betekenis van ‘Digitaal Gebouwbeheer’. 

Deze app is het resultaat van de combinatie van de ervaring en expertise van LBP|SIGHT en de specifieke gaming-creativiteit van de jonge, slimme mensen van First Polygon. Voor het eerst zijn deze twee werelden samengebracht en dat heeft geleid tot iets écht nieuws.

Kijk voor meer informatie over de app op www.digitaalgebouwbeheer.nl.