Studiedag Brandveiligheid gevels om bewustzijn en kennis te vergroten

19-02-2019

In maart en april organiseert NEN de studiedag Brandveiligheid gevels. Een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt door actualiteiten als de woontorenbrand in Londen in 2017. Maar ook door de ontwikkeling van nieuwe geveltechnieken. De studiedag Brandveiligheid gevels moet het bewustzijn en de kennis over dit onderwerp vergroten. Eén van de sprekers op de studiedag is onze adviseur Bram Kersten.

Lees verder

Studiedag Brandveiligheid gevels om bewustzijn en kennis te vergroten

Dat we een brand zoals in Londen willen voorkomen, spreekt voor zich. Daarom is het belangrijk om een beeld te hebben bij de brandveiligheid van de gevels van bestaande en nieuwe gebouwen. Hoe brandveilig is de gevel van een ouder gebouw? Maar ook: hoe brandveilig is een nieuwe, hoogwaardig geïsoleerde gevel?

Achtergrond over dit onderwerp

Eind november 2018 gaf minister Ollongren gemeenten de opdracht om de meest risicovolle gebouwen te inventariseren. De gemeenten moeten erop toezien dat eigenaren onderzoek doen naar de brandveiligheid van hun gebouw en eventueel maatregelen nemen om de veiligheid te borgen. Voor de inventarisatie kunnen gemeenten gebruikmaken van een nieuw opgezet protocol en een risicotool om de brandveiligheid van gevels te inventariseren.

Doel van de studiedag

De studiedag Brandveiligheid gevels heeft als doel om de kennis van gemeenten, gebouweigenaren en huurders, architecten, aannemers en adviseurs over brandveilige gevels te vergroten. Uiteindelijk moeten alle partijen weten wat het belang is van regelgeving, producten en de manier waarop producten getest worden.

Praktijkvoorbeelden van brandveilige gevels

Onze adviseur Bram Kersten geeft samen met Rudolf van Mierlo van DGMR geanonimiseerde voorbeelden van enkele projecten waarbij gevels of gebouwen beoordeeld zijn. Zij nemen de deelnemers hierin interactief mee. Hoe herken je gevaar? Wat doe je wel en wat doe je juist niet? Ook bespreken Bram en Rudolf manieren om een brandveiligheidsprobleem op te lossen.

Praktische informatie rondom de studiedag

  • De studiedag is op 3 data te volgen: donderdag 7 maart, woensdag 20 maart en dinsdag 23 april
  • Tijd: 9.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein
  • Kosten: € 195 per persoon
  • Inschrijven: via de website van NEN

Organisatoren 

NEN organiseert de studiedag samen met Brandveilig Bouwen Nederland, Bouwen met Staal, VMRG, Expertisecentrum Regelgeving Bouw en DGMR.