Seminar 'Transformaties in de praktijk' groot succes

29-01-2016

Ons seminar 'Transformaties in de praktijk' was een groot succes. Zo'n 70 geïnteresseerden kregen op 19 januari alles te horen over transformaties. Verschillende adviseurs van LBP|SIGHT vertelden daar over het hele proces van transformaties, van initiatief tot eindresultaat. Dat gebeurde aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden.

Lees verder

Seminar 'Transformaties in de praktijk' groot succes

Het seminar werd georganiseerd in restaurant LE:EN in Utrecht. Een bijzondere locatie, want het gebouw is zelf getransformeerd en staat midden in een groot transformatiegebied. Ook de naastgelegen Pastoe-fabriek wordt op dit moment getransformeerd. Bij dat project is LBP|SIGHT betrokken als bouwfysisch adviseur. Adviseur Jeroen Vugts vertelde meer over dit bijzondere project.

Onderwerpen 

Het inhoudelijke programma was goed gevuld en stond onder leiding van dagvoorzitter Dick Boeve. Daniël Verburg vertelde de aanwezigen hoe belangrijk het is om vroegtijdig een haalbaarheidstoets op de milieu- en omgevingsaspecten uit te voeren. Meriël Huizer deelde interessante ervaringen over de ruimtelijke procedures om transformaties te realiseren en Janneke van der Weerd ging in op de eisen uit het Bouwbesluit. Tot slot sprak Ed Goudriaan over de oplossingen die LBP|SIGHT heeft om belemmeringen bij transformaties op te lossen, in het bijzonder voor geluid.

Ervaringen 

Alle onderwerpen werden toegelicht aan de hand van ervaringen en projecten. Zo kregen de gasten een volledig beeld van de uitdagingen bij een transformatieproject, van begin tot eind. De conclusie van de dag was dat er veel technische oplossingen zijn waarmee transformaties vrijwel altijd mogelijk zijn. Na het inhoudelijke gedeelte werd er nog flink nagepraat onder het genot van een hapje en drankje.

Op onze speciale thema-website duurzaam.lbpsight.nl is meer te vinden over transformaties.