Seminar 23 november 2016: De nieuwe Omgevingswet

23-11-2016

Er is al veel over de nieuwe Omgevingswet gezegd, geschreven en gespeculeerd. Maar wat de nieuwe wet precies gaat betekenen, was vaak nog onduidelijk.  Inmiddels weten we bij LBP|SIGHT genoeg om u concreet te kunnen informeren. Daarom nodigen we u graag uit voor een seminar over de nieuwe Omgevingswet op woensdag 23 november 2016.

Concrete gevolgen voor specifieke branches

Onze adviseurs hebben de algemene maatregelen van bestuur, de AMvB’s, uitgebreid doorgenomen. Tijdens het seminar vertellen zij u graag over hun bevindingen over het Besluit bouwwerken leefomgeving (BBL), het Besluit kwaliteit leefomgeving (BKL) en het Besluit activiteiten leefomgeving (BAL). 

We gaan concreet in op de gevolgen van de nieuwe Omgevingswet voor de branches bouw, grond en industrie. Het seminar is dus bij uitstek geschikt voor projectontwikkelaars, grondeigenaren en industriële bedrijven.

Programma

15.30 - 16.00
Inloop met koffie en thee
16.00 - 16.15
Welkom en introductie
16.15 - 16.45
Algemene interactieve inleiding
Adviseur Chris Weevers vertelt over de nieuwe Omgevingswet en de totstandkoming daarvan. Hij is als adviseur van het ministerie van I&M betrokken bij de totstandkoming van diverse AMvB's. Er is ruimte voor vragen en discussie.
16.45 - 17.45
Parallelsessies
  • Bouw | Adviseurs Sara van der Valk en Emiel van Wassenaar praten u bij over het Besluit Bouwwerken en Leefomgeving en de private kwaliteitsborging.
  • Grond | Adviseurs Arend Dijkstra en Paul Kindt gaan in op de veranderingen van het onteigeningsrecht in de nieuwe Omgevingswet.
  • Industrie | Adviseurs Jeannette Levels-Vermeer en Thijs van Rossum vertellen over activiteit in plaats van inrichting en geluid en bodem.
17.45 - 18.15
Terugkoppeling parallelsessies en afsluiting
18.15 - 19.00
Borrel


Aanmelden en praktische informatie

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor dit gratis seminar door een e-mail te sturen naar seminar@lbpsight.nlo.v.v. ‘seminar nieuwe Omgevingswet’. Er is plek voor 75 deelnemers, dus wees er snel bij. Aanmelden kan tot en met vrijdag 11 november 2016.

Locatie

We organiseren het seminar op ons kantoor aan de Kelvinbaan 40 in Nieuwegein. Daar is voldoende gratis parkeergelegenheid.