Ravel Residence: nieuw studentencomplex op de Zuidas

07-06-2015

LBP|SIGHT was nauw betrokken bij de ontwikkeling van een bijzonder studentencomplex op de Zuidas in Amsterdam: Ravel Residence. Het ultramoderne complex, dat kort geleden zijn deuren opende, bevat 800 zelfstandige studentenwoningen met elk een eigen keuken en badkamer en biedt tal van faciliteiten.

Lees verder

Ravel Residence: nieuw studentencomplex op de Zuidas

Alles wat een student nodig heeft

De locatie verschaft alles wat een student nodig heeft om niet alleen plezierig en comfortabel te wonen, maar ook om te sporten, te studeren én te ontspannen. Zo zijn er studieruimten voor individueel of gezamenlijk gebruik, maar zijn er ook voorzieningen als een grand café, een lounge, een private dining room om er met gasten te koken en te eten, een wasserette, een grote fietsenstalling en een binnentuin. 

Bijzonder is ook het sportveld, dat op het dak van het gebouw is aangelegd. Er is zelfs voorzien in een eigen huisarts; twee keer per week komt de dokter uit de buurt (de ene keer een mannelijke en de andere keer een vrouwelijke) om bij Ravel Residence spreekuur te houden.

Vliesgevels 

“Wij hebben onze opdrachtgever Ravel Residence Ontwikkeling, architect OeverZaaijer en bouwer Jan Snel met plezier ondersteund bij de ontwikkeling van dit bijzondere complex”, zegt Frans Houtkamp van LBP|SIGHT. Het gewenste hoge niveau van afwerking en voorzieningen en met name de ligging van de locatie stelden wel bepaalde eisen. 

“Vanwege de ligging heel dicht bij de drukke A10 moesten we vliesgevels toepassen die enerzijds voldoende geluid zouden tegenhouden, maar die ook genoeg lucht zouden doorlaten om de eenzijdig georiënteerde woningen te kunnen ventileren”, aldus Houtkamp. 

“En tegelijkertijd moesten we ook voldoen aan de eisen van daglichttoetreding. Uiteindelijk heeft dit alles geresulteerd in een bijzonder gevelontwerp en een succesvol project. Nog geen drie maanden na de opening is er nu al een wachtlijst om in Ravel Residence te kunnen wonen.”