Een spetterend feest ter opening van de nieuwe scheepswerf voor luxe jachten

18-05-2019

Afgelopen donderdag was er een spetterend feest bij onze klant Royal van Lent Shipyard in Amsterdam. De nieuwe scheepswerf werd feestelijk geopend door koningin Máxima. We hebben Royal van Lent Shipyard ondersteund bij al hun activiteiten op het vlak van vergunningen: vóór en tijdens de bouw die twee jaar duurde.

Lees verder

Een spetterend feest ter opening van de nieuwe scheepswerf voor luxe jachten

De aanleiding voor het feest is de nieuwbouw van een scheepswerf in het westelijk havengebied van Amsterdam. Hier kunnen luxe jachten tot maar liefst 160 meter gebouwd en onderhouden worden. Dat is op de huidige werf in de Kaag niet mogelijk. Omdat de lengte van luxe jachten blijft toenemen, biedt de werf mogelijkheden voor de toekomst.

Een spectaculair openingsfeest met koninklijk bezoek

Constans van Munster, senior adviseur op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu was uitgenodigd voor het openingsfeest op de werf. “Het was een heel bijzondere ervaring. Onder andere omdat koningin Máxima aanwezig was om de scheepswerf officieel te openen.”

Onze rol bij de bouw van de scheepswerf

Voor de realisatie van de scheepswerf hebben we de omgevingsvergunningen en de watervergunning geregeld. Tijdens de bouw hebben we het bouwmanagementteam en de aannemers ondersteund met het indienen van verschillende meldingen en ontheffingen. Ook onderhielden we het contact met de handhavers. 

Constans: “We hebben ervoor gezorgd dat er netjes volgens de regels werd gebouwd. Oftewel: in compliance met de bouw- milieu- en watervoorschriften.”

Onderdeel van een indrukwekkend geheel

De bouw van de scheepswerf was een project waarbij veel bedrijven betrokken zijn. “Het is heel indrukwekkend hoeveel verschillende bedrijven hieraan hebben meegewerkt. Vanuit allerlei expertises en hoeken in Nederland”, zegt Constans.

Huisadviseur van Royal van Lent

Sinds 2016 zijn we huisadviseur van Royal van Lent: voor hun scheepswerven in Kaag en Amsterdam en voor Van der Loo Yacht Interiors in Waddinxveen. We ondersteunen bij allerlei activiteiten op vergunningenvlak.

Constans: “We werken met een heel team aan mensen voor Royal van Lent. Wat het werken voor Royal van Lent Shipyard zo leuk maakt? Dat zijn de mensen daar en de werkzaamheden. Die zijn namelijk heel divers: van het uitvoeren van energieaudits en luchtkwaliteit- en geluidsonderzoek tot contacten onderhouden met omwonenden en omgevingsdiensten. En van het geven van vastgoedadvies tot het opstellen van de watervergunning.”

Samenwerkingsverband Feadship

Royal van Lent Shipyard maakt deel uit van Feadship, een samenwerkingsverband met de Koninklijke De Vries Scheepsbouw. Feadship vormt een substantieel onderdeel van de Nederlandse superjachtindustrie.

Foto: Feadship

Expertises

Milieu

Meer over Milieu

Projectregie

Meer over Projectregie