Opening Jakoba Mulderhuis, Hogeschool van Amsterdam

05-09-2022

Afgelopen donderdag werd het officieel geopend voor studenten, vrijdag voor alle betrokken partijen: het Jakoba Mulderhuis van de Hogeschool van Amsterdam. Het onderwijsgebouw – dat tijdens de ontwerp-, ontwikkel- en bouwfase de naam Conradhuis droeg – is het slotstuk van de Amstelcampus. Ook LBP|SIGHT leverde een bijdrage aan dit duurzame, flexibele pand. Vanaf de ontwerpfase waren we betrokken voor advies op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Lees verder

Opening Jakoba Mulderhuis, Hogeschool van Amsterdam

Brandveiligheid

Een van de kenmerken van het onderwijsgebouw is het grote atrium, een verbindend element in het pand. In het atrium waaieren de open onderwijsverdiepingen met grote terrassen uit. Vanwege het open karakter van het atrium was het indelen in afzonderlijke brandcompartimenten niet wenselijk. Om die reden is gekozen voor het inzetten van sprinklers als gelijkwaardige oplossing. Zo konden de vloeren in de laagbouw volledig opengelaten worden. In de bovenste helft van de hoogbouw, die geen verbinding met het atrium vormt, zijn wel klaslokalen en een opdeling in brandcompartimenten te vinden.

Jakoba Mulderhuis in de media

Het Jakoba Mulderhuis mag rekenen op veel media-aandacht. Meer over het project is te lezen via Architectenweb (‘Jakoba Mulderhuis – terrassen nodigen uit tot samenwerking en cross-overs’), de Architect (‘Het Jakoba Mulderhuis, het onderwijsgebouw van de toekomst?!’) en Duurzaam Gebouwd (‘Immens onderwijsgebouw met hoge BREEAM-score’).

Betrokken partijen bij het project zijn (onder andere):