Maaike Bron is gecertificeerd WELL Accredited Professional

22-10-2018

Wat maakt een werkomgeving een fijne plek om te zijn? Naast een goed binnenmilieu is het welzijn van de mens hierin heel bepalend. Daarom hebben wij ons verbreed op het gebied van gezondheid. Onze adviseur Maaike Bron is nu gecertificeerd WELL Accredited Professional. Zij heeft de kennis in huis om WELL-projecten gericht op gezondheid en comfort te begeleiden. De mens centraal, de techniek als hulpmiddel.

Lees verder

Maaike Bron is gecertificeerd WELL Accredited Professional

Het welzijn en de gezondheid van de gebruiker op nummer 1

WELL is een relatief nieuwe methode. Het doel: het welzijn en de gezondheid van gebruikers van een gebouw bevorderen en beschermen. WELL onderscheidt zich van methodieken die alleen eisen stellen aan het binnenmilieu in gebouwen. WELL kijkt met zeven aandachtsgebieden breder:

  • schone(re) lucht
  • veilig en schoon water
  • verse en gezonde voeding
  • voldoende daglicht
  • bevorderen van fysieke activiteit (fitness)
  • comfortabel en prikkelarm binnenklimaat
  • optimaliseren van de geestelijke en emotionele gezondheid

Het grotendeels menselijke aspect van WELL

Wat laten gebouweigenaren en werkgevers precies zien met het WELL-certificaat? Dat zij de gezondheid van de gebruiker en werknemer heel serieus nemen. Niet alleen door aandacht voor licht, uitzicht, ventilatie, klimaat en akoestiek. Maar bijvoorbeeld ook door het bieden van sportfaciliteiten en gezond voedsel in de kantine. Of kinderopvang op locatie te verzorgen. Daarmee ligt een belangrijk component van WELL eerder bij het management en de HRM-afdeling dan bij de technici.

Een tevreden gebruiker is het echte bewijs

WELL stelt weinig tot geen eisen aan de bewijslast in de ontwerpfase van een gebouw. Pas tijdens het gebruik van het gebouw wordt namelijk duidelijk of het er echt prettig toeven is. Dit is dan ook het moment dat geaccrediteerde WELL-controleurs bekijken of het gebouw voldoet aan de voorschriften en eisen.

Groot Zonneoord gaat voor een gezonde en comfortabele werkomgeving

Samen met Janneke van der Weerd begeleidt Maaike Bron project Groot Zonneoord. Groot Zonneoord is een Kennis en Innovatie Campus voor een gezonde samenleving in de bossen bij Ede. De Campus wordt uitgebreid met extra kantoorpaviljoens. Opdrachtgever SunnyHome is verhuurder van Groot Zonneoord. Zij willen met het WELL-certificaat een gezonde en comfortabele werkomgeving realiseren.

Een project om van te leren

Leren en verbeteren is voor SunnyHome een belangrijk aspect van project Groot Zonneoord. Naast begeleiding bij de WELL-certificering doet Maaike daarom onderzoek naar het welbevinden van de medewerkers. Hoe wordt de huidige werkplek gewaardeerd? En neemt deze waardering toe op de nieuwe WELL-gecertificeerde werkplek? Dit biedt waardevolle kennis voor dit project en andere projecten.

Afbeeldingen: SunnyHome