8 september 2017

Drie LCA-deskundigen benoemd: LBP|SIGHT mag nu ook levenscyclusanalyses toetsen

Na jarenlang zelf levenscyclusanalyses te hebben opgesteld voor diverse opdrachtgevers, mogen we nu ook LCA’s van derden toetsen. Dirk Jan Simons, René Kraaijenbrink en Jeannette Levels zijn namelijk per 1 september 2017 erkende LCA-deskundigen.

MEER WETEN?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

NATIONALE MILIEUDATABASE

Dirk Jan Simons, René Kraaijenbrink en Jeannette Levels werken zelf al jaren aan het opstellen van levenscyclusanalyses, maar mogen ze vanaf nu dus ook van anderen toetsen. Het gaat om LCA’s die opgenomen worden in de nationale milieudatabase (NMD).

De Stichting Bouwkwaliteit (SBK) heeft de drie adviseurs van LBP|SIGHT erkend als onafhankelijke, gekwalificeerde derde partij om LCA’s te toetsen.

BIJDRAGEN AAN ESSENTIËLE BOUWSTEEN

Jeannette Levels is blij met de benoeming. “Het stelsel van de nationale milieudatabase en het rekenen aan duurzame gebouwen en werken is een essentiële bouwsteen in de transitie naar een duurzame en circulaire economie. De betrouwbaarheid van de data waar we mee werken, is het fundament van dit stelsel. Als erkende toetser zijn we trots om te mogen bijdragen aan het bewaken van die betrouwbaarheid.”

WAT IS EEN LEVENSCYCLUSANALYSE?

De levenscyclusanalyse (LCA) is een methode om de milieubelasting van een product te bepalen, vanaf de ontwikkeling tot en met de afvalverwerking.

We maken bouwgerelateerde LCA’s op basis van de EN 15804 en de SBK bepalingsmethode milieuprestatie gebouwen en GWW-werken. Zo is de milieu-informatie van een product voor heel Europa geschikt. Voor de toetsing van een LCA kunt u dus vanaf nu ook bij ons terecht.

Vakgebieden (2)

Medewerkers (3)

Adviseur Dirk-Jan Simons
Dirk-Jan
Simons
Adviseur duurzaamheid en milieu, directie, vennoot
Adviseur Jeannette Levels-Vermeer
Jeannette
Levels-Vermeer
Adviseur duurzaamheid, vennoot
Adviseur René  Kraaijenbrink
René
Kraaijenbrink
Adviseur duurzaamheid en milieu