LBP|SIGHT zet nadrukkelijker in op integraal projectmanagement

24-11-2015

Steeds vaker vragen opdrachtgevers aan de adviseurs van LBP|SIGHT om projecten van begin tot eind te begeleiden en het totale proces te coördineren en aan te sturen. Om aan die toenemende vraag te kunnen voldoen en de activiteiten op dat gebied uit te breiden heeft LBP|SIGHT besloten nadrukkelijker en ook zichtbaarder in te zetten op integraal projectmanagement.  

Lees verder

LBP|SIGHT zet nadrukkelijker in op integraal projectmanagement

Daarbij hoort ook personele versterking. Vandaar dat het bureau kortgeleden ir. Dick Boeve heeft aangetrokken als senior adviseur. Hij heeft zo’n twintig jaar ervaring, zowel in het bedrijfsleven als bij gemeentelijke overheden.

Logische ontwikkeling 

“Het is eigenlijk een logische ontwikkeling.”, zegt Boeve. “Natuurlijk adviseren we onze opdrachtgevers al vele jaren op specifieke terreinen zoals geluidsbeheersing, duurzaamheid, ruimtelijke procedures, brandveiligheid en andere specialismen. Maar bijna als vanzelf doen we inmiddels voor steeds meer klanten de integrale aansturing van hun projecten”, legt hij uit.

“Collega’s doen dat nu bijvoorbeeld al bij fabrieksuitbreidingen, bij landgoedontwikkelingen en voor grondeigenaren. Onze kracht is dat we expertise op vele gebieden in huis hebben. 

Wie bijvoorbeeld een bedrijf wil uitbreiden of een bouwplan wil ontwikkelen, heeft advies nodig over diverse inhoudelijke facetten, maar ook over het bestemmingsplan, grondtransacties en nog veel meer. Onze opdrachtgevers hebben voordeel bij één aanspreekpunt dat al deze vakgebieden voor hem coördineert. Dat kan LBP|SIGHT bij uitstek.”

Samenhang 

"Veel van onze opdrachtgevers hebben weinig ervaring in locatie- en gebiedsontwikkeling. Voor hen is het een zorg minder, als wij hen van begin tot eind door alle fases van een project heen helpen.”, aldus Boeve. Vandaar dat LBP|SIGHT de dienst integraal projectmanagement nadrukkelijker gaat aanbieden.  

“Ik ben ervan overtuigd dat deze vorm van dienstverlening voor veel van onze opdrachtgevers van groot nut is. En het is voor onszelf ook goed. Wij gaan nog sterker intern samenwerken, uiteraard om tot een optimaal resultaat voor de klant te komen. En we gaan natuurlijk graag met geïnteresseerde relaties aan tafel om de mogelijkheden te bespreken.”  

Expertises

Gebiedsontwikkeling

Meer over Gebiedsontwikkeling

Projectregie

Meer over Projectregie