LBP|SIGHT werkt mee aan realisatie The Style Outlets Amsterdam

12-12-2014

Als onderdeel van het ontwerpteam werkt LBP|SIGHT mee aan de realisatie van The Style Outlets Amsterdam dat wordt gerealiseerd op het terrein van de voormalige suikerfabriek in Halfweg (SugarCity). De oplevering van dit architectonisch bijzondere ontwerp, waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt, staat gepland voor 2017.

Lees verder

LBP|SIGHT werkt mee aan realisatie The Style Outlets Amsterdam

Transformatie tot multifunctioneel stedelijk gebied

Sinds 2000 transformeert SugarCity tot een multifunctioneel stedelijk gebied. Het outlet centrum is een belangrijk onderdeel van de gebiedstransformatie. Het heeft een winkeloppervlak van 18.000 m2 aangevuld met 1.000 m2 horeca, gebouwd op een tweelaags bovengrondse parkeergarage van 50.000 m2. Er is uitgegaan van een bezoekerscapaciteit van 7.500 personen en 1.450 parkeerplaatsen. 

De outlet heeft een industriële en duurzame uitstraling die volgens de BREEAM-NL beoordelingsmethode getoetst zal worden.

Gehele ontwerp- en realisatietraject

LBP|SIGHT adviseert de bouwfysica, akoestiek, duurzaamheid en brandveiligheid voor het project gedurende het gehele ontwerp- en realisatietraject. Maar ook de benodigde onderzoeken op het gebied van milieuomstandigheden (zoals bodemkwaliteit en geluiduitstraling naar de omgeving), flora en fauna en externe veiligheid worden door LBP|SIGHT gecoördineerd en uitgevoerd.

Opdrachtgever: Neinver
Architect en duurzaamheidsadviseur: Soeters Van Eldonk Architecten
Constructie: Zonneveld Ingenieurs
Installaties: Techniplan Adviseurs
Expertises

​​Bouwakoestiek

Meer over ​​Bouwakoestiek

Bouwfysica

Meer over Bouwfysica

Brandveiligheid

Meer over Brandveiligheid