LBP|SIGHT adviseert het grootste theater van het land

26-02-2016

Volgend jaar start de bouw van een nieuw theater in Rotterdam-Zuid. Het gebouw wordt aan de westkant van het voorplein tegen de oude beurshallen van Ahoy gebouwd en biedt naast een nieuwe Venuehall, ook 35 kleinere zaaltjes, een nieuwe entree van Ahoy en een restaurant. De Venuehall is in omvang groter dan de Heineken Music Hall in Amsterdam en daar is Rotterdam trots op.

Lees verder

LBP|SIGHT adviseert het grootste theater van het land

Als onderdeel van het grootschalige project Hart van Zuid wordt het bestaande Ahoy-complex uitgebreid met een Internationaal Congres Centrum (ICC), een multifunctionele Venuehall voor concerten, congressen en theatervoorstellingen en worden de huidige beurshallen toekomstbestendig gemaakt. Hiertoe worden de bestaande hallen opgewaardeerd en voorzien van een uitbreiding.

Onze werkzaamheden omvatten in hoofdlijnen alle benodigde bouwfysische en akoestische werkzaamheden, alsmede werkzaamheden op het gebied van brandveiligheid, om het project te realiseren binnen de daaraan gestelde randvoorwaarden.

Lees meer over dit project in o.a. artikel ‘Rotterdam krijgt grootste theater van het land’ op NU.nl en ‘Rotterdam-Zuid krijgt grootste theater van het land’ op AD.nl.

Expertises

​​Bouwakoestiek

Meer over ​​Bouwakoestiek

Bouwfysica

Meer over Bouwfysica

Brandveiligheid

Meer over Brandveiligheid