LBP|SIGHT adviseert DierenPark Amersfoort bij onderhandelingen met gemeente

27-09-2016

Bezoekers van DierenPark Amersfoort kunnen over een paar jaar de auto vlakbij de ingang van het park blijven parkeren in een nieuw te bouwen parkeergarage. Dat kwamen de gemeente Amersfoort en het dierenpark onlangs overeen. De afspraken maken onderdeel uit van de aanleg van de westelijke ontsluiting. We adviseerden DierenPark Amersfoort bij deze overeenkomst met de gemeente. 

Lees verder

LBP|SIGHT adviseert DierenPark Amersfoort bij onderhandelingen met gemeente

Bereikbaarheid van de stad 

De gemeente Amersfoort wil de westkant van de stad bereikbaar houden. Om dit te bereiken, wordt de N221 over een traject van 2,5 kilometer opnieuw ingericht. Dit projectplan heeft de naam Westelijke ontsluiting

Overname gronden 

Het tracé van de N221 gaat in de nieuwe situatie over bestaand terrein van het dierenpark. De gemeente Amersfoort heeft dus grond nodig die van het dierenpark is. Daarom moesten de gemeente en het park met elkaar in overleg over de overname van de gronden. We onderhandelden namens het dierenpark met de gemeente.

Parkeergarage 

De gemeente en het dierenpark vonden een oplossing voor het grootste negatieve gevolg van de herinrichting: het verlies aan parkeercapaciteit. Een parkeergarage zal nog voor de werkzaamheden starten, worden gerealiseerd op een deel van het bestaande parkeerterrein. Zo ondervinden de bezoekers van DierenPark Amersfoort zo weinig mogelijk hinder van de aanpassingen aan de N221. Beide partijen zijn blij met deze uitkomst. 

Bereikbaarheid en comfort bezoeker 

Bij de ontwikkeling van de nieuwe parkeergarage en de nieuwe entree staat de bereikbaarheid en het comfort van de bezoeker centraal. De nieuwe parkeergarage van Dierenpark Amersfoort wordt zo vormgegeven dat het goed past in de bosrijke omgeving. Ook het voorterrein van het Dierenpark wordt aangepast zodat de afwikkeling van het bezoekersverkeer niet leidt tot files.