Koningssloep in bijzondere behuizing te bewonderen in Scheepvaartmuseum

16-10-2015

Sinds woensdag 14 oktober is de Koningssloep weer in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam te bewonderen. De ‘gouden koets te water’ ligt in een speciaal daarvoor gebouwde behuizing aan een steiger bij het museum. LBP|SIGHT adviseerde bij de realisatie van het nieuwe onderkomen van de sloep.

Lees verder

Koningssloep in bijzondere behuizing te bewonderen in Scheepvaartmuseum

Bijzondere verschijning

De Koningssloep is acht jaar afwezig geweest. Na een grondige restauratie is het vaartuig weer ‘vaarklaar’. De zeventien meter lange sloep is niet alleen door het formaat, maar ook door de rijke versieringen en bijzondere verschijning.

Advies over het onderkomen van de sloep

LBP|SIGHT is vanaf 2013 betrokken bij dit project. We zorgden voor het aanvragen van de omgevingsvergunning ‘bouwen’, voor het afwijken van het bestemmingsplan en de milieuneutrale melding. 

Daarnaast adviseerden we op het gebied van energie, duurzaamheid en klimaatbeheersing. We ontwikkelden een bijzonder klimaatconcept waarbij gebruik wordt gemaakt van het IJ-water om, zonder extra te verwarmen of te koelen, een binnenklimaat te realiseren waarin zowel bezoekers als sloep zich wel bevinden.


Klik hier voor het persbericht van Het Scheepvaartmuseum.