Kick-off NRP Circulair: Vuistregels bij circulair renoveren en transformeren

27-03-2018

Op maandag 26 maart was de succesvolle kick-off-bijeenkomst van NRP Circulair. Jeannette Levels gaf daar een presentatie over de vuistregels bij circulair renoveren en transformeren. 

'Iedereen aan de slag met circulariteit'

Jeannette Levels gaf aan dat iedereen op korte termijn aan de slag kan met circulariteit, ook al is nu nog niet bekend hoe de route precies gaat lopen. “We moeten anders gaan denken. Circulaire economie zit 'm in het behoud van de waarde van grondstoffen, materialen en producten. We moeten niet alleen naar het milieu kijken, maar ook naar de kosten en de waarde.” 

Bekijk hier de presentatie van Jeannette:
Circulariteit in-met bestaande bouw - Jeannette Levels - LBPSIGHT.pdf

Financiering en businessmodellen

Tijdens de kick-off bijeenkomst gaf ook Petran van Heel een presentatie over circulaire businessmodellen en het financieren van circulair (ver)bouwen. NRP Circulair wordt ondersteund door het Ministerie van BZK.

Over stichting NRP

De stichting NRP (Nationaal Renovatie Platform) is voortgekomen uit de Nationale Renovatie Prijs. NRP bestaat sinds 2011. Doel van de stichting is om gezamenlijk te werken aan het bevorderen van duurzaam (her)gebruik van de bestaande gebouwde omgeving, door middel van transformatie en renovatie.