Jongeren enthousiast maken voor techniek tijdens Techniekdag de Liemers

26-05-2018

Techniek saai? Echt niet! Tijdens Techniekdag de Liemers op 26 mei deden verschillende bedrijven en scholen hun best om te laten zien dat techniek allesbehalve saai is. LBP|SIGHT was daarbij ook aanwezig.

Lees verder

Jongeren enthousiast maken voor techniek tijdens Techniekdag de Liemers

INDUSTRIEKRING LINDUS EN VNO-NCW

Op deze dag konden jongeren van 12 tot 16 jaar zien en ervaren hoe leuk techniek is. In de Markthal in Didam presenteerden scholen en bedrijven doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennis konden maken met de techniek. De dag werd georganiseerd door industriekring Lindus en VNO-NCW.  

LBP|SIGHT EN MVO 

Bij LBP|SIGHT vinden we het belangrijk om onze kennis te delen, in het bijzonder met de jonge generatie. Daarom nemen we deel aan landelijke evenementen zoals Girlsday en organiseren we lessen voor het (basis)onderwijs. Onze mvo-werkgroep denkt na over geschikte initiatieven waarbij we onze kennis kunnen overdragen.

Adviseur Erik Schepers zit in die mvo-werkgroep van LBP|SIGHT. Hij was bij de Techniekdag aanwezig. Niet alleen vanuit de mvo-gedachte nam Erik deel aan deze dag, ook omdat de Gelderse gieterijen behoefte hebben aan nieuwe aanwas van personeel.

Twijfelende jeugd enthousiast maken

Erik Schepers kijkt tevreden terug op de techniekdag. "Ik heb met veel kinderen en hun ouders gesproken. Met gadgets, interessante bedrijfspresentaties en leuke proefjes met geluid en fysica is de twijfelende jeugd hopelijk enthousiast geworden over een baan in de techniek.“