Janneke van der Weerd is GPR Gebouw Expert

07-06-2017

GPR-berekeningen doen we al jaren, maar sinds kort kunnen we ook GPR-certificaten verstrekken. Onze adviseur Janneke van der Weerd is namelijk GPR Gebouw Expert.

Lees verder

Janneke van der Weerd is GPR Gebouw Expert

INZICHT IN DUURZAAMHEID 

GPR staat voor Gemeentelijke Praktijk Richtlijn. GPR Gebouw is een instrument dat inzicht geeft in de duurzaamheid van gebouwen. Het instrument kan gebruikt worden bij nieuwbouw en bij bestaande bouw. De duurzaamheid van een gebouw wordt met de software van GPR Gebouw inzichtelijk gemaakt aan de hand van vijf thema’s: 

  • Energie
  • Milieu
  • Gezondheid
  • Gebruikskwaliteit
  • Toekomstwaarde

STRATEGISCHE DUURZAAMHEIDSKEUZES 

De systematiek van GPR Gebouw is prestatiegericht en sluit aan op de wet- en regelgeving. Via rapportcijfers is in één oogopslag te zien hoe een gebouw het doet op het gebied van duurzaamheid. Het programma maakt het mogelijk om snel vergelijkingen te maken. Ideaal voor strategische duurzaamheidskeuzes.

ROOSENHORST VOORSCHOTEN 

Eén van de projecten waarbij LBP|SIGHT op dit moment betrokken is, is het project Roosenhorst in Voorschoten. Daar realiseert Vink Bouw 43 exclusieve en bijzondere woningen. 

Alle woningen krijgen een hoogstaande architectuur. Ook wordt er veel zorg besteed aan de duurzaamheid van de ontwikkeling. Naast een zeer laag energiegebruik (nul op de meter-concept) heeft het project de ambitie om voor de GPR-thema’s een gemiddelde score van meer dan 8 te halen.

HERONTWIKKELING NPD-LOCATIE UTRECHT OVERVECHT 

Een ander project waarbij we met GPR werken, is bij de herontwikkeling van de NPD-locatie in Utrecht Overvecht. Bij dit project speelt duurzaamheid een grote rol. We adviseerden op verschillende gebieden en stelden daarbij onder andere de GPR-berekening op.

Beeldmateriaal: Impressie NPD-locatie Overvecht, AM