Janneke van der Weerd in directie LBP|SIGHT

29-01-2018

Sinds 1 januari 2018 is er een nieuw gezicht te zien in de directie van LBP|SIGHT. Namelijk dat van Janneke van der Weerd (33). Ze volgt Frans Houtkamp op, die met ingang van dit jaar met pensioen is. Janneke begint met veel plezier aan deze nieuwe uitdaging.

FRISSE WIND

Janneke van der Weerd vormt samen met Luc Schaap en Hans Geleijns de directie van LBP|SIGHT. “Ik vul de plek in die met het vertrek van Frans ontstond in ons ietwat vergrijsde directieteam. Aan mij de taak om een frisse wind te brengen en de huidige structuren en gewoonten eens opnieuw onder de loep te nemen. En waar nodig te vernieuwen of wijzigen, passend bij deze huidige tijd.”

MET BEIDE BENEN IN HET WERKVELD

Naast haar nieuwe rol houdt Janneke ook nog tijd over voor haar functie als adviseur. “Binnen LBP|SIGHT werken alle directieleden gewoon mee als adviseur. Zo staan we met beide benen midden in het werkveld, en tussen de mensen. Dat is mogelijk bij LBP|SIGHT omdat niet alleen de directie een belangrijk gezicht naar buiten is; we worden daarbij ondersteund door de andere vennoten.”

GEZAMENLIJKE AANDEELHOUDERS

De aandelen van LBP|SIGHT zijn in handen van zestien vennoten. Allemaal adviseurs met ieder hun eigen expertise. Ze vormen het gezicht naar de werkvelden waar we actief zijn: bouw, ruimte en milieu. Alle vennoten werken mee in het bedrijf. De vennotengroep is nu relatief groot, doordat drie jaar geleden vijf nieuwe vennoten tegelijk tot de groep zijn toegetreden. Dit is toen bewust gedaan om de jongere generatie binnen de vennotengroep een grotere stem te geven.

Foto: De vennoten van LBP|SIGHT: Hans Geleijns, Luc Schaap, Janneke van der Weerd, Rob Dekkers, Arend Dijkstra, Ed Goudriaan, Jan Keijzer, Ton Kerkers, Paul Kindt, Jeannette Levels, Dirk-Jan Simons, Roel van de Wetering, Paul van der Vleuten, Emiel van Wassenaar, Henk Versteeg en Jeroen Vugts.

Deze structuur vindt Janneke prettig en bijzonder. “Het concept van gezamenlijke aandeelhouders draagt al sinds de start van ons bedrijf bij aan het voortbestaan van een waardevol bedrijf. Er heerst een sterk gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel en persoonlijke aandacht staat centraal. LBP|SIGHT is gelukkig helemaal niet streng hiërarchisch gestructureerd.” 

VERDUURZAMEN

Janneke vindt haar werk als bouwfysisch adviseur ook veel te leuk, dus dat aan de kant zetten was ook absoluut geen optie. “Ik heb al vanaf het begin van mijn loopbaan een grote interesse voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Ik draag graag actief bij aan nieuwe ontwikkelingen, zoals nu het inhoud geven aan het begrip circulair bouwen. Ik bijt me graag vast in dit soort uitdagende projecten, zoals bijvoorbeeld de realisatie van het 4e gymnasium in Amsterdam. En dat blijf ik graag doen."

UITDAGING

“Meegaan met de ontwikkelingen in onze maatschappij en vooroplopen in de markt, dat is de uitdaging. Het gaat goed met LBP|SIGHT. We zijn de grens van 100 medewerkers gepasseerd, en nog steeds zoeken we nieuwe collega’s om onze teams te versterken. Als directielid zal ik me volop inzetten om de prettige werkomgeving met gave projecten bij LBP|SIGHT in stand te houden.”

MEER OVER JANNEKE

Janneke van der Weerd is geboren in Deventer. Ze woont met haar man en twee zoons in Utrecht. Na haar opleiding bouwkunde aan de TU/e in Eindhoven startte ze in 2009 als adviseur bij LBP|SIGHT. Meer weten over Janneke? Lees meer over haar loopbaan op de profielpagina van Janneke van der Weerd.