Internationale BREEAM-award voor The Edge

10-03-2016

Tijdens de Internationale BREEAM-awards 2016 in Londen is het Amsterdamse kantoorgebouw The Edge uitgeroepen tot winnaar in de categorie 'Office New Construction'. Ook de publieksprijs, de 'Your BREEAM-award', ging met 6000 stemmen naar het duurzaamste kantoorgebouw ter wereld. Onze adviseurs waren nauw betrokken bij de BREEAM-certificering van The Edge.

Lees verder

Internationale BREEAM-award voor The Edge

Smart technology  

De BREEAM-awards worden jaarlijks uitgereikt aan projecten die het jaar ervoor BREEAM gecertificeerd zijn. De jury riep The Edge tot winnaar uit vanwege de 'smart technology' als onderscheidend kenmerk. Gebruikers van het kantoor kunnen via hun smartphone de temperatuur regelen en het lichtniveau van de werkplek instellen. Het resultaat is dat er 70% minder elektriciteit wordt gebruikt dan in vergelijkbare gebouwen. Ook heeft het gebouw de grootste serie PV-panelen op een Europees kantoorgebouw. 

Bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid 

LBP|SIGHT is gecertificeerd BREEAM-expert. Voor dit project was LBP|SIGHT betrokken als adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid en leverde daarmee alle samenhangende ‘BREEAM-bewijsstukken’ voor de daglichttoetreding, de energieprestatie, de geluidwering en de geluidemissie van het geheel energieneutraal uitgevoerde gebouw. 

Over 'The Edge' 

The Edge op de Amsterdamse Zuidas staat bekend als het duurzaamste kantoorgebouw van de wereld. Met een score van 98,36 procent behaalde het 40.000 vierkante meter grote nieuwe onderkomen van de accountants en adviseurs van Deloitte Nederland de wereldwijd hoogst behaalde BREEAM-score ooit.

Expertises

​​Bouwakoestiek

Meer over ​​Bouwakoestiek

Bouwfysica

Meer over Bouwfysica

Brandveiligheid

Meer over Brandveiligheid