Intentieovereenkomst Wheeler ICE Planet getekend

21-12-2017

In Halfweg is op 18 december de intentieovereenkomst getekend voor de aanleg van all seasons sportcentrum Wheeler ICE Planet. Onze adviseur Peter de Vries was nauw betrokken bij het voorbereiden van de overeenkomst. Ook bij het realiseren van het complex in recreatiegebied Spaarnwoude heeft De Vries als projectregisseur een coördinerende rol.

Lees verder

Intentieovereenkomst Wheeler ICE Planet getekend

Juridisch advies

“Nu de initiatiefnemers de overeenkomst met de gemeente hebben getekend, is de weg vrij voor verdere ontwikkeling”, zegt hij. “Het is de bedoeling dat nog voor 1 januari 2019 de eerste paal wordt geslagen.” Het bestaande complex met asfaltcircuit voor wielrenners wordt sterk uitgebreid. Daardoor kunnen ook andere sporten (met name schaatsen) worden beoefend.

“Tot nu toe heb ik vooral in juridische zin geadviseerd”, vertelt Peter de Vries. “Dat resulteerde onder meer in het sluiten van een erfpachtovereenkomst en de intentieovereenkomst. Maar de komende tijd moet nog veel gebeuren rond verschillende, met name ruimtelijke, procedures.” Onze adviseur is door de initiatiefnemers/aandeelhouders van het project ingeschakeld als projectregisseur.

Projectleiding

“Ik verzorg de over-all projectleiding”, aldus De Vries. “Dat betekent bijvoorbeeld namens de opdrachtgevers overleggen met overheden. Maar ik ga ook de inspanningen van andere adviseurs en de architect coördineren. En daarnaast zette we breder de expertise van LBP|SIGHT in.” Zo moeten onderzoeken worden verricht op onder meer het gebied van bodem, geluid en externe veiligheid.

In het 190.000 m2 grote gebied blijft in de zomer het accent liggen op fietsgerelateerde sporten. Maar het is de bedoeling het gebied ook geschikt te maken voor andere sporten en evenementen. Zo komt er in de wintermaanden dwars door de bossen een kunstijsbaan van twee kilometer.

‘Papendal van de Randstad’

Ook zijn aan een meertje negentien groepsverblijven gepland voor sporters, gezinnen en bedrijven. Verder komt er een centraal gebouw met receptie, hotel/restaurant, ruimte voor fysiotherapie en een winkel voor sportartikelen. De initiatiefnemers hopen dat het complex zo uitgroeit tot ‘het Papendal van de Randstad’.

Peter de Vries is sinds halverwege 2016 bij het project betrokken. “In elk geval blijf ik dat tot en met het slaan van de eerste paal”, zegt hij. “En ik verwacht dat mijn werk dan nog niet af is. Onduidelijk is of het project in één keer of in fasen wordt uitgevoerd. In elk geval is er voor ons nog veel te doen.” 

Expertises

Projectregie

Meer over Projectregie

Ruimtelijke ordening

Meer over Ruimtelijke ordening