Nieuw: informatie-aspectmodellen voor uw BIM-ontwerp

19-05-2021

Building Information Modeling (BIM) is vrijwel niet meer weg te denken bij gebouwontwerp. Ook vanuit LBP|SIGHT zetten we BIM in binnen onze specifieke disciplines, zoals bouwfysica, bouwakoestiek en brandveiligheid. Ons doel? Onze adviezen zo helder en praktisch mogelijk maken. De vertaling van informatie in BIM-modellen is daarvoor uitermate geschikt.

Lees verder

Nieuw: informatie-aspectmodellen voor uw BIM-ontwerp

Daarnaast maken we sinds kort diverse informatie-aspectmodellen. Met deze 3D-modellen beschikken alle gebruikers en bouwers die betrokken zijn bij een BIM-ontwerp over de voor hen relevante informatie. Bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid. Zo heeft u met een aspectmodel brandscheidingen direct een overzicht van de benodigde brandscheidingen in een gebouw. En ons aspectmodel akoestiek geeft inzicht in alle kenmerken van de geluidsisolatie tussen ruimtes. 

Wat zijn de voordelen?

Het gebruik van een aspectmodel voor disciplines als brandveiligheid en bouwakoestiek biedt diverse voordelen. 

  • U beschikt direct over een kloppend model: met een informatie-aspectmodel heeft u een betere visualisatie van hoe een gebouwontwerp in elkaar steekt. 
  • U kunt geautomatiseerd waardes overnemen in uw eigen modellen: handig voor onder andere architecten of constructeurs. 
  • U krijgt goed inzicht in de bijzonderheden in een ontwerp: als installateur hoeft u bijvoorbeeld niet te zoeken naar bepaalde elementen, maar kunt u de onnodige ballast van andere aspectmodellen uitzetten en alleen de relevante informatie tonen.

Voor wie zijn de aspectmodellen bedoeld?

Onze aspectmodellen zijn te gebruiken door alle betrokken partijen binnen een BIM-model. Ook zijn ze inzetbaar voor visualisatie richting gemeentes, bijvoorbeeld als het gaat om brandscheidingen. We leveren onze aspectmodellen als IFC-model, zodat ze universeel bruikbaar zijn voor architecten, opdrachtgevers en andere partijen. 

Wilt u meer weten over wat onze aspectmodellen voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op met onze adviseur Sierd Tilma.

Expertises

​​Bouwakoestiek

Meer over ​​Bouwakoestiek

Bouwfysica

Meer over Bouwfysica

Brandveiligheid

Meer over Brandveiligheid