Hoogste punt studentencomplex Johanna bereikt

22-12-2014

De bouw van het 19 bouwlagen tellende studentencomplex Johanna op het Utrecht Science Park heeft het hoogste punt bereikt. Naar verwachting kunnen de ruim 650 studenten in de tweede helft van 2015 'in de wolken' wonen en gebruikmaken van de algemene ruimten op de begane grond, zoals een wasserette en een koffiebar.

Lees verder

Hoogste punt studentencomplex Johanna bereikt
Hoogste punt studentencomplex Johanna bereikt
Hoogste punt studentencomplex Johanna bereikt
Hoogste punt studentencomplex Johanna bereikt

Opvallende blauw-witte gevel

Johanna is het vierde studentencomplex dat SSH laat bouwen op het Utrecht Science Park. Opvallend is de gevel, een ontwerp van architectenbureau Onix, die is opgebouwd uit prefab gevelelementen en aan de buitenzijde is voorzien van met blauw- en wittinten geglazuurde tegels. 

Deze opzet vormde diverse bouwfysische uitdagingen, zoals het optimaliseren van de daglichttoetreding binnen de marges van de elementen, het beperken van koudebruggen en het meedenken in de maatregelen voor wind- en waterdichtheid. 

Bijzonder is dat alle woningen voorzien zijn van een individueel te regelen gebalanceerd ventilatiesysteem, zodat de ventilatie onafhankelijk van het windklimaat buiten kan functioneren.

Intensief betrokken

Naast het geven van adviezen in het ontwerpstadium voor bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid, is LBP|SIGHT ook intensief betrokken bij de bouwfase. Hierin wordt ondersteuning gegeven bij diverse bouwfysische uitvoeringsaspecten en worden controlemetingen en inspecties uitgevoerd om de gewenste kwaliteit ook daadwerkelijk te realiseren. Deze aanpak past goed in de gekozen Leanmethodiek.

Expertises

​​Bouwakoestiek

Meer over ​​Bouwakoestiek

Bouwfysica

Meer over Bouwfysica

Brandveiligheid

Meer over Brandveiligheid