Historisch Prinsengrachtziekenhuis getransformeerd

13-07-2019

Deze zomer is het voormalige Prinsengrachtziekenhuis in Amsterdam opgeleverd. Een prestigieus renovatieproject in hartje Amsterdam. Dit rijksmonumentale complex stamt uit de negentiende eeuw en was tot 2014 nog volop in bedrijf als kliniek. Wij dragen aan deze transformatie bij met ons brede pallet aan expertises en specialistische kennis van bouwakoestiek, bouwfysica en brandveiligheid.

Lees verder

Historisch Prinsengrachtziekenhuis getransformeerd

Een multifunctioneel gebouw

Projectontwikkelaar Millten heeft het pand getransformeerd tot een broedplaats voor vernieuwende ondernemers. Met behoud van het historische karakter. In het complex bevindt zich nu een ‘business hub’ met onder meer kantoorruimte, directiekantoren, vergaderplekken en een uitgaansgelegenheid.

Rijksmonument verduurzamen

De ambitie was om de renovatie en transformatie van het voormalig ziekenhuis - in 1996 zijn de laatste bedden weggehaald - op een duurzame manier te realiseren. Het was de wens van de projectontwikkelaar om het complex te verduurzamen. Dit bracht de nodige uitdagingen met zich mee voor architectenbureau MVSA en voor ons. Hoe maak je een gebouw als dit energetisch toekomstbestendig? Hoe behoud je daarbij de waardevolle en monumentale delen?

Nieuwe functie met allure

In juli is het hoofdgebouw van het voormalige Prinsengrachtziekenhuis in zijn nieuwe functie opgeleverd. Het totale renovatieproces heeft bijna vier jaar geduurd. Wij hebben in deze periode diverse onderzoeken gedaan en adviezen uitgebracht voor een optimale brandveiligheid en bouwakoestiek. We zijn trots op de bijdrage aan een mooi project aan de Amsterdamse grachten, met historische waarde en nieuwe allure.

Expertises

Bouwfysica

Meer over Bouwfysica

​​Bouwakoestiek

Meer over ​​Bouwakoestiek

Brandveiligheid

Meer over Brandveiligheid