Het Havenkwartier in Rotterdam: 200 woningen in de verkoop

25-03-2019

Het wooncomplex Havenkwartier in Rotterdam is in de verkoop gegaan. Het complex heeft in totaal 200 appartementen en eengezinswoningen voor alle fasen in het leven. Voor dit stoere gebouw in het hart van schiereiland Katendrecht hebben we geadviseerd op het gebied van brandveiligheid, bouwakoestiek en bouwfysica.

Lees verder

Het Havenkwartier in Rotterdam: 200 woningen in de verkoop

Het project Havenkwartier

Het Havenkwartier biedt een veel keuze door een grote verscheidenheid aan woningtypen. Daarnaast heeft het complex een gedeelde parkeergarage met daktuin en ook een daktuin op de zevende verdieping. De gezamenlijke daktuinen dragen bij aan een interne en levendige buurt waar kinderen veilig kunnen spelen en bewoners ook kunnen relaxen.

Vanaf het begin betrokken

Yip To, projectleider en adviseur op het gebied van bouwfysica, bouwakoestiek, brandveiligheid en energie: “Vanaf het beginstadium zijn wij betrokken bij de ontwerp van het Havenkwartier. Zo ontstond voor dit project een goede basis waarin rekening is gehouden met brandveiligheid, bouwakoestiek en bouwfysica. Deze aspecten hebben we voor opdrachtgever Heijmans Vastgoed gaandeweg tot in detail uitgewerkt.”

Onderdeel van schiereiland Katendrecht

Het Havenkwartier grenst aan de kade van de Maashaven. Dit project is het laatste woonproject dat in het hart van Katendrecht wordt gerealiseerd. Op dit schiereiland vindt een grootschalige herontwikkeling plaats van haven- en industrieterrein tot een stedelijk woon- en leefgebied. Een gebied dat bijzonder veel te bieden heeft door de ligging, het uitzicht, bestaande en nieuw bebouwing en de voorzieningen en buitenruimte.

Andere projecten in Rotterdam

Naast het Havenkwartier hebben we ook bij andere projecten in Rotterdam geadviseerd:

Afbeelding: Heijmans Vastgoed

Expertises

​​Bouwakoestiek

Meer over ​​Bouwakoestiek

Bouwfysica

Meer over Bouwfysica

Brandveiligheid

Meer over Brandveiligheid