Grondruil Drievliet-Den Haag winst voor beide

23-01-2014

Voor de aanleg van de Rotterdamsebaan heeft de gemeente Den Haag grond van Familiepark Drievliet nodig. Tegelijkertijd zoekt het park naar uitbreidingsmogelijkheden. Vorige week is de samenwerkingsovereenkomst gesloten die beide zaken regelt. LBP|SIGHT, gespecialiseerd in recreatieparken, stond Drievliet bij de onderhandelingen en alle juridische en ruimtelijke aspecten bij, en ondersteunt het park nu bij de uitbreiding.

Lees verder

Grondruil Drievliet-Den Haag winst voor beide

Parkeerterrein

De Rotterdamsebaan, de weg die vanaf 2019 de Haagse binnenstad met knooppunt Ypenburg verbindt, zal deels over het huidige parkeerterrein van Drievliet lopen. Dit deel van de grond van het attractiepark wordt aan de gemeente verkocht. In ruil daarvoor wordt een nieuw parkeerterrein gerealiseerd, met een optimale ontsluiting voor bezoekers.

Advisering

Rentmeesters, onteigeningsexperts, milieu- en RO-specialisten van LBP|SIGHT hebben Drievliet bij alle ruimtelijke en juridische aspecten begeleid en ondersteund. Dat doen we ook bij de verdere uitwerking, zoals het voorkomen van hinder door de Rotterdamsebaan, zowel tijdens de aanleg als na de ingebruikname. 

Grondruil

De grondruil betekent een flinke groei-impuls voor Drievliet. Zo zal er een grote indoorhal worden gebouwd. Deze past in het streven van de gemeente om in alle seizoenen toeristisch aantrekkelijk te zijn. Ook bij de ontwikkeling van de hal adviseert LBP|SIGHT het attractiepark. 
Expertises

Milieu

Meer over Milieu

Rentmeesters

Meer over Rentmeesters

Ruimtelijke ordening

Meer over Ruimtelijke ordening