Getransformeerd FORT K’IJK geopend

06-10-2017

Na een restauratie van anderhalf jaar is Fort Krommeniedijk in Uitgeest klaar voor een tweede leven. We waren bij deze mooie transformatie betrokken op het gebied van akoestiek, bouwfysica, brandveiligheid en de vergunningen.

Lees verder

Getransformeerd FORT K’IJK geopend
Getransformeerd FORT K’IJK geopend
Getransformeerd FORT K’IJK geopend
Getransformeerd FORT K’IJK geopend

WERELDERFGOED

Fort Krommeniedijk is één van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam, dat sinds twintig jaar op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO. Het gerestaureerde fort wordt nu gebruikt als woonruimte voor autistische jongvolwassenen, een bezoekerscentrum van de Stelling van Amsterdam en een fortwachterswoning.

KLIMAAT EN DAGLICHT

Om de woningen en het bezoekerscentrum te kunnen realiseren in het fort, waren het klimaat en de daglichttoetreding belangrijke aandachtspunten. Adviseur Henk Versteeg vertelt in een eerder nieuwsbericht uitgebreid over onze werkzaamheden bij de transformatie van Fort Krommeniedijk.

OPENING

Op woensdag 4 oktober werd FORT K’IJK officieel geopend door prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Op zaterdag 7 oktober organiseert FORT K’IJK een open dag. Kijk voor meer informatie op de website van FORT K’IJK.

Beeldmateriaal: FORT K’IJK

Expertises

​​Bouwakoestiek

Meer over ​​Bouwakoestiek

Bouwfysica

Meer over Bouwfysica

Brandveiligheid

Meer over Brandveiligheid