Gediplomeerde EPN-adviseurs bij LBP|SIGHT

30-10-2014

Recent hebben twee adviseurs van LBP|SIGHT met goed gevolg het examen afgelegd voor het Energieprestatiecertificaat Utiliteitsbouw (EPA-U) Nieuwbouw. Hiermee mogen Yip To en Erik de Jong zich gediplomeerd EPN-adviseur noemen. Het kunnen verstrekken van een Energielabel Nieuwbouw voor utiliteitsgebouwen is een uitbreiding van het dienstenpakket van LBP|SIGHT.

LBP|SIGHT is vanaf de ontwerpfase bij diverse nieuwbouwprojecten betrokken als energetisch en bouwfysisch adviseur. Naast de opleverfase – waarbij controlemetingen (geluid, luchtdichtheid, ventilatie) worden uitgevoerd – volgt nu tijdens de uitvoeringsfase en de opleverfase ook een opname van alle uitgevoerde energetische maatregelen. Op basis van de werkelijk aangebrachte energiebesparende maatregelen wordt vervolgens het Energielabel Nieuwbouw bepaald.

Meerwaarde voor de eigenaar

Een meerwaarde van een Energielabel Nieuwbouw voor de eigenaar, is dat bewijslast tijdens de bouwperiode kan worden verzameld om aan te tonen dat alle energiebesparende maatregelen die zijn geadviseerd bij de EPC-berekening ook daadwerkelijk goed uitgevoerd en aangebracht zijn. De eigenaar/gebruiker krijgt door de controle van deze uitgangspunten inzicht in de gerealiseerde kwaliteit; wordt er geleverd wat is beloofd.

Heeft u vragen over het Energielabel Nieuwbouw of bestaande bouw, dan zijn onze adviseurs u graag van dienst.