The Edge wereldwijd de hoogste BREEAM-status

19-12-2014

Het nieuwe kantoorgebouw van Deloitte en AKD aan de Amsterdamse Zuidas heeft wereldwijd de hoogst behaalde BREEAM-score ooit verkregen. Met een score van 98,36 procent behaalde het kantoorgebouw van 40.000 vierkante meter (+ parkeren) een Outstanding-oplevercertificaat. Eerder heeft het kantoorgebouw, als eerste in de Benelux, ook al het Outstanding-ontwerpcertificaat ontvangen. 

Lees verder

The Edge wereldwijd de hoogste BREEAM-status
The Edge wereldwijd de hoogste BREEAM-status

Opvallende kenmerken

Het inmiddels opgeleverde gebouw is ontwikkeld door OVG Projectontwikkeling en geheel energieneutraal uitgevoerd door G&S Bouw. Een paar opvallende kenmerken zijn het 14 verdiepingen hoge Atrium, dat voor een groot deel uit glas bestaat, en hiermee de daglichttoetreding enorm vergroot, de PV-panelen die op de zuidgevel en het dak zijn geplaatst, en de werkplekken waarvan de verlichting en ventilatie regelbaar zijn via moderne technieken.

BREEAM-bewijsstukken

LBP|SIGHT leverde alle hiermee samenhangende ‘BREEAM-bewijsstukken’ voor de daglichttoetreding, energieprestatie, geluidwering en geluidemissie. Sinds de lancering van BREEAM-NL is LBP|SIGHT BREEAM-expert. Verder was LBP!SIGHT adviseur voor brandveiligheid van ontwerp tot omgevingsvergunning en oplevering.

Architect: PLP / Architecture - OeverZaaijer
Constructeur: Van Rossum
Installatieadviseur: Deerns
BREEAM-adviseur: C2N
Aannemer: G&S Bouw

Expertises

Brandveiligheid

Meer over Brandveiligheid

Duurzaamheid

Meer over Duurzaamheid