The Edge: Duurzaamste gebouw ter wereld geopend

04-06-2015

Aan de Amsterdamse Zuidas is The Edge officieel geopend, het duurzaamste kantoorgebouw van de wereld. Met een score van 98,36 procent behaalde het 40.000 vierkante meter grote nieuwe onderkomen van de accountants en adviseurs van Deloitte Nederland de wereldwijd hoogst behaalde BREEAM-score ooit. LBP|SIGHT was nauw betrokken bij de certificering. 

Ingevlogen met drone

Tijdens de opening van het gebouw werd het officiële BREEAM-certificaat met een drone ingevlogen en aan dagpresentator Matthijs van Nieuwkerk overhandigd. 

LBP|SIGHT is gecertificeerd BREEAM-expert. Voor dit project was LBP|SIGHT betrokken als adviseur bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid en leverde daarmee alle samenhangende ‘BREEAM-bewijsstukken’ voor de daglichttoetreding, de energieprestatie, de geluidwering en de geluidemissie van het geheel energieneutraal uitgevoerde gebouw. 

Het veertien verdiepingen hoge Atrium bestaat voor een groot deel uit glas, wat de toetreding van daglicht enorm vergroot. Verder is het gebouw voorzien van hypermoderne technologieën, zoals PV-panelen die op de zuidgevel en het dak zijn geplaatst en werkplekken waarvan de verlichting en ventilatie regelbaar zijn via energiezuinige technieken. 

BREEAM

Bij de officiële opening van het kantoorgebouw, dat nu zeven maanden in gebruik is, werd het BREEAM-oplevercertificaat uitgereikt. Sinds de lancering van BREEAM-NL is LBP|SIGHT gecertificeerd expert. Verder was LBP|SIGHT voor het nieuwe gebouw van Deloitte adviseur voor brandveiligheid: van ontwerp tot omgevingsvergunning en oplevering. 

Expertises

​​Bouwakoestiek

Meer over ​​Bouwakoestiek

Bouwfysica

Meer over Bouwfysica

Brandveiligheid

Meer over Brandveiligheid