Jeannette Levels op PROVADA: "Circulaire economie begint te leven"

01-06-2017

Onze adviseur Jeannette Levels-Vermeer werd donderdag op vastgoedbeurs PROVADA in de Amsterdamse RAI geïnterviewd als specialist op het gebied van circulaire economie. Dat gebeurde letterlijk op hoog niveau en voor een groot publiek.

Lees verder

Jeannette Levels op PROVADA: "Circulaire economie begint te leven"

Levels is gecertificeerd trainer circulaire economie. Daarmee behoort ze tot de selecte groep van tien CIRCO-instructeurs in Nederland. Ze vertelde haar gehoor in een meet & greet sessie boven de stand van regio Utrecht over de tien bouwstenen die LBP|SIGHT ontwikkelde voor duurzame stedelijke ontwikkeling. Ze lichtte toe dat die bouwstenen gedegen, realistisch en uitvoerbaar zijn. “Ze zetten aan tot kritisch nadenken en leiden tot succesvolle plannen voor duurzame gebiedsontwikkeling”, aldus Levels. 

Doorvertaling naar omgevingsplan 

De bouwstenen hebben onder meer betrekking op samenwerking tussen alle betrokken partijen in een gebied, dus: waarde creëren voor alle betrokkenen. Ook bevatten ze hergebruik van materialen, het slim gebruiken van groen en water en het inzetten van nieuwe ontwikkelingen in de mobiliteit en de energietransitie. 

“Het unieke aan de tien bouwstenen is dat ze schaalbaar zijn; van provinciale ambities en kansen naar gemeentelijke. Ze bieden ook de doorvertaling naar een omgevingsplan en concrete ontwikkelingen daarbinnen. Zo worden suboptimalisaties voorkomen en kan ook op het vlak van duurzaamheid werk met werk worden gemaakt’, zegt Levels. 

Bekijk onze presentatie over de 10 bouwstenen voor duurzame gebiedsontwikkeling.

Circulaire economie leeft

“Het was een bijzondere ervaring om in zo’n bijzondere setting –boven het publiek- te worden geïnterviewd”, kijkt Jeannette Levels terug op haar optreden op de laatste dag van de PROVADA 2017. “Er was veel belangstelling van beursbezoekers en er werden ook relevante vragen gesteld. Je kunt goed merken, dat het onderwerp circulaire economie steeds sterker begint te leven in de wereld van de bouw en projectontwikkeling. En natuurlijk was het voor ons een mooie gelegenheid de expertise van LBP|SIGHT op dit gebied te kunnen delen met een geïnteresseerd publiek.” 

‘Connecting the Future’ 

Het onderwerp van het publieksinterview met Levels paste ook prima bij het thema van de PROVADA voor dit jaar: ‘Connecting the Future’. De belangstelling bleek ook na afloop, toen Levels en haar collega’s nog geruime tijd in één op één gesprekken met bezoekers over duurzaamheid in het algemeen en de circulaire economie in het bijzonder van gedachten wisselden.