15 september 2019

BREEAM-NL Excellent voor Student Experience International

In de afgelopen periode hebben wij weer mooie bijdragen geleverd aan het duurzamer maken van Nederland. Onder andere projecten die gerelateerd zijn aan het keurmerk BREEAM-NL, zoals Student Experience International (SEI) Amsterdam.

SEI behaalt ontwerpcertificaat ‘BREEAM-NL Excellent’
Voor de nieuwbouw van Student Experience International in de Minervahaven Amsterdam hebben we een belangrijke bijdrage geleverd bij het behalen van het ontwerpcertificaat BREEAM-NL Excellent. Wij hebben voor dit project als expert-coördinator BREEAM-NL opgetreden. Eerst onderzochten we hoe de beoogde kwalificatie ‘Excellent’ kon worden behaald en zagen we erop toe dat de benodigde maatregelen werden getroffen.

BREEAM-NL-bewijsstukken
Verder ondersteunden we de aannemer Pleijsier Bouw met het verzorgen van alle BREEAM-NL-bewijsstukken. We verzamelden ook de bewijsstukken voor relevante credits, onder andere op het gebied van akoestiek en bouwfysica. Verder waren we betrokken als adviseur vanaf het voorlopig ontwerp (VO) tot en met de bouwvoorbereiding. We hebben geadviseerd op alle relevante bouwfysische en akoestische aspecten. Mede dankzij de inzet van alle betrokkenen is in juni 2019 de duurzaamheidskwalificatie ‘BREEAM-NL Excellent’ behaald.

Student Experience International

MEER WETEN?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

OVER HET PROJECT

Het project in de Minervahaven in Amsterdam betreft de nieuwbouw van een studenthotel met ruim 600 kamers. Het door Ulrich Architectuur ontworpen hotel omvat een oppervlakte van zo’n 23.000 m2. Het eerste ‘extended-stay’ complex van Student Experience en zal naar verwachting in 2020 haar deuren openen.

VOOR STUDENTEN

Het logiesgebouw betreft een combinatie van ‘short stay-eenheden’, tot zes maanden, en ‘long stay-eenheden’, tot twaalf maanden. Alleen voor studenten. Op de begane grond van het gebouw is ruimte voor diverse gemeenschappelijke functies, zoals een parkeergarage, fietsenstalling, wasruimte, fitness en bijeenkomstruimte. Op de dakverdieping van het gebouw is een basketbalcourt gesitueerd.

Milieu en duurzaamheid
Op tal van onderdelen is in de ontwerp- en realisatiefase rekening gehouden met milieu en duurzaamheid. Zo zijn de gevels van het gebouw voorzien van zonnecellen waarmee het gebouw voor een groot gedeelte kan voorzien in zijn eigen energiebehoefte. Verder is een Warmte- en koude opslag (WKO) geïnstalleerd in de parkeerkelder. Hierdoor kan het gebouw in de zomermaanden worden gekoeld en in de wintermaanden worden verwarmd uit deze bron.

Ecologisch
Er worden ook nog enkele bijzondere ecologische maatregelen getroffen. Zo wordt er onder andere een nestkast voor slechtvalken geplaatst en wordt er in de binnentuin een insectenhotel gesitueerd.

Lees meer artikelen over SEI via: 

NUL20 – ‘Student Experience bouwt 600 hotelkamers in de Minervahaven’

Student Experience – BREEAM

Student Experience – Amsterdam Minervahaven 

Adviseurs (4)

Adviseur Henk Versteeg
Henk
Versteeg
Adviseur bouwfysica, vennoot
Adviseur Elli Theodoridou
Elli
Theodoridou
Adviseur bouwfysica
Adviseur Maaike Bron
Maaike
Bron
Adviseur bouwfysica
Adviseur Jacob Jan van Burg
Jacob Jan
van Burg
Adviseur ruimtelijke ordening