Brandveiligheidsadvies voor tijdelijke noodopvang Nieuwerkerk

27-03-2022

In het voormalige Rabobankgebouw in Nieuwerkerk aan den IJssel komt noodopvang voor ongeveer 120 tot 150 Oekraïense vluchtelingen. Op dit moment wordt het pand verbouwd, zodat het daarna geschikt is als noodopvanglocatie voor ongeveer zes maanden. Stebru, de ontwikkelaar van het plan, heeft ons gevraagd te adviseren over de brandveiligheid van de noodopvang.

Lees verder

Brandveiligheidsadvies voor tijdelijke noodopvang Nieuwerkerk

Een sluitend plan in zeer korte tijd

De opgave was om zo snel mogelijk – het heeft ons slechts enkele dagen gekost – te komen tot een sluitend brandveiligheidsplan. Hiervoor hebben we vlot geschakeld met zowel Stebru als Veiligheidsregio Hollands Midden. De adviezen van de veiligheidsregio, gecombineerd met onze visie op veiligheid, hebben geleid tot een plan waarin we sterk hebben ingezet op de brandmeldinstallatie en goede vluchtwegen.

Het voormalige Rabobankgebouw

Gemeente Zuidplas heeft het Rabobankgebouw aangewezen als locatie voor noodopvang, omdat het pand hiervoor relatief eenvoudig geschikt gemaakt kan worden. Het bankgebouw staat op dit moment namelijk ruim 10 jaar leeg. Nadat de noodopvang weer uit het gebouw is, wordt de locatie herontwikkeld.