Bouw megabioscoop Jaarbeurs Utrecht van start

20-11-2015

In Utrecht is deze week de bouw van de megabioscoop aan het Jaarbeursplein van start gegaan. LBP|SIGHT was in de ontwerpfase nauw bij dit project betrokken, met name als adviseur op het gebied van akoestiek, bouwfysica en brandveiligheid. Snelder Architecten B.V. heeft het grootste bioscoopcomplex van Nederland ontworpen. 

Lees verder

Bouw megabioscoop Jaarbeurs Utrecht van start

Bioscoop ‘Kinepolis Jaarbeurs’, die in januari 2017 wordt geopend, krijgt veertien zalen en rond de 3.300 stoelen en wordt daarmee de grootste bioscoop van Nederland. Gemikt wordt op een miljoen  bezoekers per jaar. Het complex bij de Jaarbeurs is ook geschikt voor congressen en andere events.

“Bij een bioscoop met zoveel zalen bij elkaar luistert de akoestiek natuurlijk heel nauw”, zegt ing. Emiel van Wassenaar van LBP|SIGHT. “De bezoekers mogen absoluut geen last hebben van de films in de andere zalen die op hetzelfde moment worden gedraaid.” Ook aan de brandveiligheid worden hoge eisen gesteld. “Je praat nu eenmaal over de grootste bioscoop van Nederland met een enorm aantal bezoekers. Hun veiligheid moet uiteraard volledig zijn gegarandeerd”, aldus Van Wassenaar.

De adviseurs van LBP|SIGHT werken op dit moment ook aan enkele andere bioscoopprojecten in het land, bijvoorbeeld in Breda en Dordrecht


Expertises

​​Bouwakoestiek

Meer over ​​Bouwakoestiek

Bouwfysica

Meer over Bouwfysica

Brandveiligheid

Meer over Brandveiligheid