Adviseurs LBP|SIGHT ook bij het Schip breed inzetbaar

01-07-2016

Op vrijdag 1 juli 2016 is de uitbreiding van het Museum van de Amsterdamse School geopend! Hierin is een tijdelijke expositie over de restauratie en renovatie van de woningen in Het Schip opgenomen. We staken afgelopen maand de handen uit de mouwen om te helpen bij de opbouw van deze expositie en lieten zien hoe breed inzetbaar we zijn. 

Lees verder

Adviseurs LBP|SIGHT ook bij het Schip breed inzetbaar

Wereldberoemd Rijksmonument

Het Schip, een wereldberoemd Rijksmonument van architect Michel de Klerk, geldt als boegbeeld van woningcorporatie Eigen Haard. Het museum van de Amsterdamse School maakt onderdeel uit van Het Schip, dat is gevestigd in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam-West. 

Museum en woningen

Voor zowel de woningen als het museum adviseerde LBP|SIGHT op de gebieden bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid. De woningen zijn in het bouwteam geheel in BIM uitgewerkt. De werkzaamheden voor de woningen zijn dit jaar gestart en worden naar verwachting eind 2017 afgerond.

Tijdelijke expositie

In de expositie over de woningen wordt informatie gegeven over de architectuur en de technische ingrepen van dit unieke Rijksmonument. Deze tijdelijke expositie vormt een aantrekkelijke aanvulling op de permanente tentoonstelling over de Amsterdamse School.