William Veldman

Adviseur

06-53126787w.veldman@lbpsight.nlLinkedIn profiel

William Veldman is senior adviseur op het gebied van bouwfysica, bouwakoestiek en brandveiligheid. Na het afronden van zijn opleiding Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven in 1994, startte William in 1996 bij Lichtveld Buis & Partners BV, de voorganger van LBP|SIGHT.

OPLOSSINGSGERICHT, PROACTIEF EN KRITISCH

Kenmerkend bij de projecten van William Veldman is de integrale aanpak en advisering van nieuwbouw, renovatie en transformatie van bouwprojecten. Naast de eerder genoemde vakgebieden heeft hij in veel projecten ook raakvlakken met andere expertises binnen LBP|SIGHT, zoals milieu en ruimtelijke ordening. Oplossingsgericht denken en een proactieve en kritischehouding zijn belangrijke sleutelwoorden voor zijn aanpak.

Nevenfuncties

William Veldman is lid van NEN-werkgroep Daglichtopeningen. Daarnaast was hij lange tijd eindredacteur van het blad ‘Bouwfysica’ van de Nederlandse Vlaamse Bouwfysica Vereniging en was hij actief als docent voor de cursus Hogere Verlichtingskunde ROC Utrecht, onderdeel verlichting en energiebesparing. Hij heeft de afgelopen jaren verschillende artikelen geschreven in het tijdschrift Bouwwereld en Bouwregels in de Praktijk.