Ton Kerkers

Vennoot, Adviseur

030-2311377t.kerkers@lbpsight.nl

Ton Kerkers is senior adviseur op het gebied van lawaaibeheersing, milieu en trillingen. Hij is mede-eigenaar van LBP|SIGHT. Ton is vooral actief met het ontwerp, de bouw en het beheer van geautomatiseerde systemen voor de monitoring van geluid en trillingen.

Na het afronden van zijn opleiding aan de Technische Universiteit te Eindhoven (Werktuigbouwkunde) ging hij aan de slag bij Lichtveld Buis & Partners, de voorganger van LBP|SIGHT. Hij werkt al ruim 30 jaar voor het adviesbureau.

DESKUNDIG IN GELUID

Ton Kerkers is de deskundige op het gebied van geluidemissies van mijnbouwinstallaties (boortorens e.d.), en heeft al sinds het jaar 2000 met de door LBP|SIGHT zelf ontwikkelde geluidmonitorsystemen een enorme database aan geluidgegevens verzameld voor o.a. NAM, Taqa en Vermilion. Daarnaast is hij al vanaf het prille begin als adviseur betrokken bij allerhande projecten waar windturbinegeluid een rol speelt.

Doordat hij voor alle Nederlandse windturbinefabrikanten en leveranciers vele projecten op dit gebied uitgevoerd heeft, is hij namens de windturbinesector ook intensief betrokken geweest bij de totstandkoming van de normstelling.

De zogenaamde WNC40 geluidnorm is van zijn hand. Vele jaren later is hij ook intensief bezig geweest met de overgang naar de normstelling gebaseerd op de zogenaamde Lden beoordelingsgrootheid.