Elisabeth Wedekind

Adviseur

06-82065324e.wedekind@lbpsight.nlLinkedIn profiel

“Als rentmeester heb ik ook oog voor de menselijke kant van een zaak.” 

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Als junior rentmeester ondersteun ik onze rentmeesters bij hun werkzaamheden. Die werkzaamheden zijn heel breed; we adviseren opdrachtgevers bijvoorbeeld over grondverwerving, landschapsbeheer, taxaties en onteigening. Daarnaast werk ik aan specifieke projecten, onder andere op het gebied van dijkverzwaring.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik ben afgestudeerd in fiscaal recht en werkte eerder in juridisch-administratieve functies. Vanwege mijn passie voor cultureel erfgoed en oude landgoederen heb ik ervoor gekozen me te laten omscholen tot rentmeester. Ik vind het beheer van landgoederen dan ook erg interessant, maar ook het feit dat de rentmeesterij zo’n ontzettend breed vakgebied is.”

Hoe ga je te werk?

“Eerder werkte ik onder andere in Engeland en Luxemburg. Ik ben het dus gewend om met verschillende culturen en mensen samen te werken. Als rentmeester pas ik die ervaring toe in mijn werk. Dat betekent dat ik altijd aandacht heb voor de menselijke kant van een opdracht, zonder dat ik mijn doel uit het oog verlies. Die vaardigheid komt goed van pas bij onteigenings- of grondverwervingszaken.”

Expertises

Rentmeesters

Meer over Rentmeesters