Bram Kersten

Adviseur

06-33952908b.kersten@lbpsight.nl

Bram Kersten is senior adviseur op het gebied van brandveiligheid. Na het afronden van zijn opleiding Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente in Enschede is hij gaan werken bij Lichtveld Buis & Partners, nu LBP|SIGHT. Bram werkt sinds 2003 voor ons adviesbureau.

BREDE KENNIS VAN BRANDVEILIGHEID

Bram kenmerkt zich door veel kennis van brandveiligheid die hij praktisch kan inzetten bij projecten. Bram was betrokken bij de ontwikkeling van diverse normen. Hij was lid van de normcommissie Rookbeheersingsystemen en lid van de werkgroep NEN 6098 (rookbeheersingsystemen in parkeergarages). Daarnaast is hij rapporteur van de herziening van de NEN 6090 (bepaling vuurbelasting) en rapporteur van de norm over de integrale brandveiligheid van parkeergarages.

Nevenfuncties

Bram geeft les, bijvoorbeeld bij de Post-hbo opleiding Fire Safety Engineering aan de Brandweeracademie en bij Bouwprofs. Ook is hij lid van het Deskundigenpanel Rookbeheersingsinstallaties van het CCV.

Bram heeft diverse publicaties uitgebracht, zoals een herziening van de reeks ‘Brandveiligheid, ontwerpen en Toetsen’ deel A t/m F en ‘Brandwerende details’ van SBRCURnet.